Κρήτη: Χιόνια, ισχυροί άνεμοι και παγετός - Τα σημεία «παγίδες» για τους οδηγούς

10:32 π.μ. - Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
10:01 π.μ. - Τετ, 16/32/2019
Image: Κρήτη: Χιόνια, ισχυροί άνεμοι και παγετός - Τα σημεία «παγίδες» για τους οδηγούς

Σε κλοιό χιονιά η Κρήτη τις τελευταίες ώρες, με προβλήματα στις μετακινήσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, λόγω του χιονιά, αλλά και του παγετού που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία ήταν δύσκολη για διάφορες περιοχές του νησιού

Όλη τη νύχτα τα συνεργεία στο Oροπέδιο Λασιθίου δούλευαν, προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι. Η πρόσβαση στην περιοχή γίνεταιο μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 
 
Μετά την Κερά προς Οροπέδιο έχει σημειωθεί μεγάλη κατολίσθηση και απαιτείται η αυξημένη προσοχή των οδηγών.
 
Κανένας δρόμος δεν είναι κλειστός, σύμφωνα με τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Γιάννη Λεονταράκη, ωστόσο στο δρόμο προς Αγία Βαρβάρα και Αγίους Δέκα, μηχανήματα καθαρίζουν το οδόστρωμα λόγω της χιονόπτωσης αλλά και του παγετού, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις, τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όσο και προς Οροπέδιο Λασιθίου, Ανώγεια, Βιάννο, Κρουσώνα και σε άλλες ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
 
Κατά τόπους έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις οι οποίες για την ώρα αντιμετωπίζονται. Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση και μέσα στο Ηράκλειο, ενώ στον ΒΟΑΚ οι οδηγοί δυσκολεύτηκαν πολύ λόγω περιορισμένης ορατότητας.
 
Το πρωί έφυγαν τα πλοία από και προς Πειραιά
Στις 06.00 το πρωί έγινε άρση του απαγορευτικού από και προς τα λιμάνια της Κρήτης. 
Στις 6 το πρωί το «Κρήτη ΙΙ» για Ηράκλειο το Knosos Palace για Χανιά Ηράκλειο και το Blue Galaxy για Χανιά και την ίδια ώρα αναχώρησαν τα πλοία και από τα λιμάνια της Κρήτης.
 
(Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι σημερινή, από την περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου)
 
 
ekriti.gr