Κρητική υποδοχή στο πριγκιπικό ζεύγος

4:46 μ.μ. - Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018
04:09 μ.μ. - Τετ, 05/46/2018
Image: Κρητική υποδοχή στο πριγκιπικό ζεύγος

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στις Αρχάνες, που την προσεχή Παρασκευή θα υποδεχθεί το πριγκιπικό ζεύγος Καρόλου - Καμίλα, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Ελλάδα, που ξεκίνησε σήμερα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά και οι όποιες συνεννοήσεις των τοπικών αρχών γίνονται απευθείας με την πρεσβεία της Βρετανίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κάρολος θα φτάσει στις Αρχάνες στις 14:30 και θα κατευθυνθεί αμέσως στα γραφεία της Αναπτυξιακής  Ηρακλείου που διαχειρίζεται το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στο νησί. Παρών θα είναι ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Φιλίπ Λεκλέρ, ενώ ο Κάρολος συνομιλήσει με πρόσφυγες για τις συνθήκες διαβίωσής τους.
Ακολούθως θα φτάσει στις Αρχάνες η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς προερχόμενη από το Αλάγνι όπου θα επισκεφθεί οινοποιείο της περιοχής.
Στην πλατεία της Παναγίας, και κάτω από μία καρυδιά, θα έχουν στηθεί από τον Δήμο, τραπέζια, όπου θα εκτεθούν για το πριγκιπικό ζεύγος όλα τα ντόπια αγροτικά προϊόντα: λάδι, κρασί, ρακή, παξιμάδι, μέλι, σταφίδες κ.α.
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για παράθεση γεύματος στον Κάρολο και την Καμίλα δεν έγινε δεκτή ωστόσο θα δοθούν ως αναμνηστικά της επίσκεψης, ένα κρητικό μαχαίρι, ένα καλάθι με προϊόντα του νησιού και ένα γλυπτό με δυο χέρια που συμβολίζουν τη συνεργασία και την αληλεγγύη.
 
Υπενθυμίζουμε ότι θα προηγηθεί επίσκεψη του ζεύγους στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
 
 
ekriti.gr