Κρητικός Υποστράτηγος σκοτώθηκε στη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου

2:26 μ.μ. - Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017
02:04 μ.μ. - Τετ, 19/26/2017
Image: Κρητικός Υποστράτηγος σκοτώθηκε στη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου

Μεταξύ των επιβαινόντων του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε σε δύσβατη περιοχή της Ελασσόνας σήμερα το πρωί

είναι και ο κρητικός, από την Αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνου, Ιωάννης Τζανιδάκης, Υποστράτηγος των Τεθωρακισμένων, που ανέλαβε υποδιοικητής της 1ης Στρατιας στις κρίσεις του περασμένου Μαρτίου. 
Διοικητής της 1ης Στρατιάς είναι ο κρητικός Δημόκριτος Ζερβάκης Η 1η Στρατιά αποτελεί το μεγαλύτερο σχηματισμό του Ελληνικού Στρατού και τη μόνη εν ενεργεία Στρατιά στην Ελλάδα. Εδρεύει στη Λάρισα. Περιλαμβάνει ένα Σώμα Στρατού, μία Μεραρχία Πεζικού και μία Μεραρχία Μηχανοκίνητου Πεζικού. 
Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
 
Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας. Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίστηκε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
 
Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος. Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος. 
(Ο Συνταγματάρχης ΤΘ Θωμάς Αδάμου, που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο ελικόπτερο)
 
 
Πηγή: ekriti.gr