Ξαφνική επίσκεψη Μουζάλα στην Κρήτη με φόντο το προσφυγικό

11:55 π.μ. - Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016
11:09 π.μ. - Πέμ, 08/55/2016
Image: Ξαφνική επίσκεψη Μουζάλα στην Κρήτη με φόντο το προσφυγικό

Ο κ. Μουζάλας στη Κρήτη για το προσφυγικό

Και ξαφνικά, από το πουθενά μπορεί μάλιστα να πει κανείς, εν μέσω ήρεμων εσχάτως… υδάτων στις προσφυγικές ροές, ξανά στο προσκήνιο η εμπλοκή της Κρήτης στη διαχείριση του προσφυγικού. Αφορμή η αιφνιδιαστική, μεθαυριανή κάθοδος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στο Ηράκλειο.
 
Όπως ενημερώθηκαν χθες αρχικά ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός και εν συνεχεία ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα επισκεφτεί το Ηράκλειο μεθαύριο Πέμπτη.
 
Ο κ. Μουζάλας θα παραστεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία των δημάρχων της Κρήτης, προκειμένου να συζητηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα. Περισσότερες λεπτομέρειες δε δόθηκαν προς τους τοπικούς φορείς για την επίσκεψη, η οποία προκάλεσε, είναι η αλήθεια, έναν σχετικό… προβληματισμό σε Δήμους και Περιφέρεια, λόγω της χρονικής συγκυρίας στην οποία πραγματοποιείται.
 
Προ μηνών, θυμίζουμε, οι τοπικοί φορείς είχαν μεταβεί στον κ. Μουζάλα στην Αθήνα. Είχαν ζητήσει αναλυτική ενημέρωση και κατευθύνσεις σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εμπλοκής του νησιού μας στη διαχείριση του προσφυγικού.
 
Τότε αρκετοί περίμεναν και τον υπουργό να κατέβει εδώ, για να μιλήσει με σαφήνεια και λεπτομέρειες. Αυτό δε συνέβη. Έκτοτε, το τελευταίο διάστημα ειδικά, η συζήτηση για το προσφυγικό σε ό,τι αφορά στην Κρήτη είχε ατονήσει για τα καλά, λόγω και της αισθητής μείωσης των προσφυγικών ροών προς τη χώρα.
 
Για το λόγο αυτό η είδηση της αιφνιδιαστικής καθόδου του κ. Μουζάλα και η διενέργεια ευρείας σύσκεψης ξένισε αρκετούς εκ των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων. Φορέων που αναρωτιούνται γιατί τώρα η επίσκεψη Μουζάλα, και μήπως συνδέεται με τις ραγδαίες εσχάτως εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία, που ίσως προκαλέσουν ντόμινο εξελίξεων στο μέτωπο του προσφυγικού στη δική μας χώρα