Ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

8:18 π.μ. - Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019
08:11 π.μ. - Τετ, 27/18/2019
Image: Ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης ξεκίνησαν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, καθώς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης ξεκίνησαν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, καθώς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης που προβλέπουν την απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας και την παύση όλων των λιγνιτικών εργοστασίων έως το 2028.  
 
Η ΓΕΝΟΠ είχε αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις που είχε αποφασίσει να ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας λόγω της κακοκαιρίας.
 
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, έχει προγραμματιστεί αύριο Τετάρτη στις 17.00 συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα με προσυγκέντρωση στις 3 μ.μ. στη Χαλκοκονδύλη, ενάντια στη διάλυση της ΔΕΗ και τα σχέδια της κυβέρνησης που προβλέπουν την απολιγνιτοποίηση της περιοχής και την παύση όλων των λιγνιτικών εργοστασίων έως το 2028. 
 
Η ΓΕΝΟΠ διαφωνεί κάθετα επίσης με ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ΔΕΗ που συζητείται στη Βουλή και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την προώθηση των ατομικών συμβάσεων.
 
tvxs.gr