Ξεκινούν οι εργασίες στο Μισεδάκειο Αθλητικό Κέντρο

2:51 μ.μ. - Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018
02:11 μ.μ. - Πέμ, 22/51/2018
Image: Ξεκινούν οι εργασίες στο Μισεδάκειο Αθλητικό Κέντρο

Στην βελτίωση της λειτουργικότητας του γηπέδου ποδοσφαίρου του Μισεδάκειου Αθλητικού Κέντρου στην Ιεράπετρα

Με την αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Λασιθίου με τις εργασίες να ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 22 Νοεμβρίου από τον ανάδοχο εργολάβο Χ. Λυδάκης Α.Ε. μετά και την υπογραφή της  σχετικής σύμβασης που υπεγράφη τον περασμένο μήνα.
 
Η συνολική δαπάνη του έργου μετά  και  το ποσοστό έκπτωσης  που έδωσε ο εργολάβος ανέρχεται  στα 137.095,71ευρώ με το ΦΠΑ και εντάσσεται στο πλαίσιο παρεμβάσεων της Περιφέρειας Κρήτης -Π.Ε. Λασιθίου για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών τόσο στην περιοχής της Ιεράπετρας όσο και στις  άλλες πόλεις του Λασιθίου.  
Το έργο περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:
 
-Αποξήλωση, φορτοεκφόρτωση και μεταφορά του υφιστάμενου φθαρμένου  τεχνητού χλοοτάπητα  από το γήπεδο, σε χώρο που θα υποδειχθεί  στον ανάδοχο από το Δήμο Ιεράπετρας καθώς και την αποξήλωση των τερμάτων και την επανατοποθέτησή τους μετά την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα.
 
-Προμήθεια, μεταφορά, τοποθέτηση, γραμμογράφηση και παράδοση έτοιμου για χρήση συνθετικού χλοοτάπητα 5ης γενιάς στο γήπεδο 
 
-Όλες τις απαιτούμενες επιδιορθώσεις του υποστρώματος (προμήθεια και μεταφορά υλικού λατομείου, κατάλληλης διαβάθμισης, διάστρωση , διαβροχή και συμπύκνωσή του) ,  ώστε να πραγματοποιηθεί πλήρως η απαιτούμενη επιπεδότητα του γηπέδου καθώς και οι κατάλληλες κλίσεις και να γίνει  σωστά η τοποθέτηση του τάπητα σύμφωνα με τις ζητούμενες προδιαγραφές.
 
-Για τη σταθεροποίηση του χλοοτάπητα θα διανοιχθεί τάφρος διαστάσεων 40εκ. πλάτους και 20εκ. βάθους  περιμετρικά του γηπέδου  μέσα στην οποία θα εγκιβωτισθεί ελαφρώς οπλισμένο σκυρόδεμα, στην επιφάνεια του οποίου θα στερεωθεί ο χλοοτάπητας με σιδηρογωνιές που θα βιδωθούν με κατάλληλους κοχλίες. 
 
«Επιθυμούμε να παρέχουμε σύγχρονους και ασφαλείς χώρους άθλησης στους αθλητές, στους νέους , αλλά και σε πολίτες όλων των ηλικιών  ώστε η  άθληση να καταστεί τρόπος ζωής»  τόνισε με δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα. Πελαγία Πετράκη  επισημαίνοντας ότι το έργο θα βελτιώσει την εικόνα και την ποιότητα των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων και θα συμβάλλει στην ασφαλή διεξαγω γή των αθλητικών δραστηριοτήτων.
Παράλληλα ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει υλοποιήσει ήδη σημαντικές παρεμβάσεις σε γήπεδα τόσο στην περιοχή της Ιεράπετρας όσο και της Σητείας και του Αγίου Νικολάου ενώ  προχωρά και  η αποκατάσταση του αθλητικού χώρου –γηπέδου στο Αβρακόντε στο Οροπέδιο Λασιθίου . Σε ότι αφορά το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Χανδρά Σητείας όπου αναμένεται να τοποθετηθεί χλοοτάπητας αλλά και περίφραξη, σε λίγο διάστημα ολοκληρώνεται η μελέτη και θα προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου  .