Ξεκλειδώνει η επιστροφή φόρου για φθηνό πετρέλαιο στους αγρότες

9:37 π.μ. - Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019
09:11 π.μ. - Δευ, 11/37/2019
Image: Ξεκλειδώνει η επιστροφή φόρου για φθηνό πετρέλαιο στους αγρότες

To υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μελετά τρόπους επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης με στόχο να μειωθεί το κόστος παραγωγής

 
Η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες. Μέτρο που, μεταξύ άλλων, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων καθώς και τη συμμετοχή των παραγωγών σε συλλογικά σχήματα θα μειώσει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής των αγροτών.
 
Στο κυβερνητικό επιτελείο αναζητούν την φόρµουλα για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες, που κοστολογείται στα 190 εκατ. ευρώ µε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μελετά τα δηµοσιονοµικά του Νοεµβρίου ώστε να βρεθούν τα χρήματα και να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.
 
Για επανακαταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, «µε τρόπο δίκαιο, εξορθολογισµένο και λειτουργικό» µίλησε στο ίδιο φόρουµ και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραµπατζή αναφορικά µε τις παρεµβάσεις τόνωσης της ρευστότητας στον πρωτογενή τοµέα. «Μετά τις µειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, που έχουν είτε θεσπιστεί είτε δροµολογηθεί, εξετάζουµε -εφόσον υπάρχει δηµοσιονοµικός χώρος τον Νοέµβριο- την επανακαταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, µε τρόπο δίκαιο, εξορθολογισµένο και λειτουργικό», είπε χαρακτηριστικά.
 
 
dikaiologitika.gr