«Ξύπνησαν» μνήμες για το φονικό στα Ανώγεια με το χαμό του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη

10:48 π.μ. - Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018
10:05 π.μ. - Δευ, 14/48/2018
Image: «Ξύπνησαν» μνήμες για το φονικό στα Ανώγεια με το χαμό του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Γεμάτο από συγγενείς των οικογενειών το Δικαστήριο

Σήμερα «ξύπνησαν» μνήμες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων για τη φονική συμπλοκή, με τον 23χρονο Μανώλη Στρατάκη να πέφτει νεκρός από τον 21χρονο ξάδερφό του που έριξε τη μοιραία σφαίρα.
 
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στα Δικαστήρια, ενώ πολλοί είναι και οι συγγενείς των δύο πλευρών που έχουν καταφτάσει προκειμένου να συμπαρασταθούν στις οικογένειες και περιμένουν για να μάθουν αν θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα η δίκη.
 
Εν τω μεταξύ, υποβλήθηκε αίτημα διακοπής της δίκης από πλευράς του εκπροσώπου του δικηγόρου κ. Βέρρα ο οποίος επικαλέστηκε αιφνίδια ασθένεια του κ. Βέρρα.
 
Ο εισαγγελέας, ωστόσο, απέρριψε το αίτημα λέγοντας ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο υποβάλλεται το αίτημα, είναι για να μη γίνει η δίκη.
 
Το δικαστήριο αποσύρθηκε και αποφάσισε τελικά την αναβολή της δίκης για την Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 9:15 το πρωί.
 
Το χρονικό
 
Όλα δείχνουν ότι η φιλονικία για κτηνοτροφικές διαφορές μεταξύ δύο οικογενειών με άμεσο βαθμό συγγένειας στα Ανωγειανά αόρη, περίπου 5 χλμ. έξω από τα Ανώγεια, οδήγησε στην αιματηρή κατάληξη.
 
Η ένταση και η φιλονικία για κτηνοτροφικές διαφορές οδήγησε δυστυχώς στο να «μιλήσουν» τα όπλα και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια συμπλοκή μεταξύ οικογενειών των Ανωγείων οδήγησε στο χαμό ενός 24χρονου νέου ανθρώπου.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες το θύμα είχε δεχτεί τουλάχιστον μία σφαίρα που του είχε προκαλέσει διαμπερές τραύμα στη θωρακική χώρα ή κατά άλλους στην κοιλιακή.
 
Στα Ανώγεια ακόμα και σήμερα επικρατεί «παγωμάρα» για το περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
 
Ανείπωτες σκηνές θρήνου εξελίχθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του νεαρού Μανώλη και γέμισε από συγγενείς του θύματος.
 
 
neakriti.gr