Λαϊκή Συσπείρωση Λασιθίου: Ζητούν την αποπομπή του Αντιδήμαρχου Σητείας

7:24 π.μ. - Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
07:01 π.μ. - Τετ, 27/24/2021
Image: Λαϊκή Συσπείρωση Λασιθίου: Ζητούν την αποπομπή του Αντιδήμαρχου Σητείας

Κάνει λόγο για "απαράδεκτη συμπεριφορά και τις μη ανεκτές από τους δημοκρατικούς πολίτες του Δήμου μας, πρακτικές του Αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας Γ. Αϊλαμάκη"

Όπως αναφέρει Λαϊκή Συσπείρωση:

Ζητήσαμε την αποπομπή του συγκεκριμένου στελέχους της δημοτικής αρχής από τα καθήκοντα του, πέρα βέβαια από την έκφραση γνώμης, για αυτή τη συμπεριφορά, από τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στον χρόνο που δόθηκε πριν ξεκινήσει η ημερήσια διάταξη ενημέρωθηκε το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο για το αίτημα σύγκλησης έκτακτης συνεδρίασης και έγινε προσπάθεια να γίνει μία σύντομη αιτιολόγηση. Η Λαϊκή Συσπείρωση αιτήθηκε αυτήν την συνεδρίαση διότι δεν πρόλαβε να μπει καλά καλά το 2021 και ο λαός της Σητείας έχει ήδη αρνητική πείρα, με την έξαρση θετικών κρουσμάτων στην ΤΚ Παλαικάστρου, όπου η αντιμετώπιση της κατάστασης από τους αρμόδιους φορείς δημιούργησε σοβαρή ανησυχία σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Σητείας.

Ειδικά μπροστά σε ένα πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας και σε όσα κύματα έρθουν φάνηκε ότι ο Σητειακός Λαός είναι ανοχύρωτος αφού υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με υποστελέχωση και ελλείψεις στο Νοσοκομείο Σητείας, στα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου, ακόμα και στις κλίνες ΜΕΘ-covid19 στο ΓΝΑΝ. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόστηκαν, αποδείχθηκε από πρώτο χέρι, ότι συντάσσονται και δίνουν κατευθύνσεις που όχι μόνο ακυρώνουν την επιστημονική γνώση, πρόβλεψη και μέτρα που αυτή συμβουλεύει, αλλά προσαρμόζονται στις πολιτικές αποφάσεις που αντιμετωπίζουν την υγεία σαν εμπόρευμα, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τις ουρές στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια στην Σητείας, εδικά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Η εμπειρία με τους δασκάλους στο Δήμο Σητείας και συγκεκριμένα στο 1ο δημοτικό Σχολείο Σητείας, απέδειξε ότι όχι μόνο χρειάζονται διαγνωστικά τεστ αλλά χρειάζεται να γίνονται και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, κάτι που δεν προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως μονότονα αναπαράγουν οι υπεύθυνοι.

Ο εμβολιαστικός σχεδιασμός εν μέσω πανδημίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι υποταγμένος στα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης. Στη Σητεία μετέτρεψαν το νοσοκομείο-ΚΥ Σητείας σε εμβολιαστικό κέντρο το οποίο στελεχώνουν με εσωτερικές μετακινήσεις, χωρίς νέες προσλήψεις που είναι αναγκαίες ούτως ή αλλως, υπονομεύοντας για ακόμα μια φορά την υγεία του λαού. Μάλιστα η λύση για "συστέγαση" στο Νοσοκομείο Σητείας είναι προβληματική και απο υγειονομικής άποψης, αποδεικνύοντας ότι στο όνομα της περικοπής των δαπανών και της μείωσης του κόστους "ασφυκτιά" η ίδια η επιστημονική γνώση.

Ενημερώνουμε ότι υπήρξε ομόφωνη άρνηση από την δημοτική αρχή και τους επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση που προτείναμε, η οποία δεν ήταν μονάχα άρνηση αφού συνοδέυτηκε και από επίθεση στο αίτημα αυτό, ότι τάχα η λαϊκή συσπείρωση και το ΚΚΕ «πλειοδοτεί στα ζητήματα της υγείας και της πανδημίας», «εκμεταλλεύεται την αγωνία του κόσμου» και άλλα πολλά.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι το ζήτημα της πανδημίας είναι δυστυχώς στην επικαιρότητα από την ίδια την πραγματικότητα και από τους χιλιάδες Σητειακούς που αγωνιούν βλέποντας την τραγική κατάσταση των δομών υγείας και του σχεδιασμού αντιμετώπισης. Μία συνεδρίαση με θέμα την κατάσταση των μονάδων υγείας στο Δήμο Σητείας, για τα μέτρα που απαιτούνται για την θωράκιση της υγείας του λαού και την πορεία εμβολιασμού σε συνθήκες πανδημίας, με πρόσκληση συμμετοχής αντιπροσώπων της 7ης ΥΠΕ, του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ όπως αιτηθήκαμε, είναι πρόκληση να χαρακτηρίζεται ως περιττή από την δημοτική αρχή και τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο όσο ποτέ, ότι με αυτή την στάση-πολιτική επιλογή δίνεται αντικειμενικά χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και στους αρμόδιους κρατικούς φορείς ώστε να "βγουν απο την δύσκολη θέση" τώρα που χρεοκοπεί το αφήγημα του προετοιμασμένου και ετοιμοπόλεμου μηχανισμού και αποκαλύπονται και στον πιο δύσπιστο ποιες είναι οι προτεραίοτητες διαχείρησης της πανδημίας από την κυβέρνηση, το κράτος, την περιφέρεια και τους δήμους. Είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της υγειονομικής φτώχειας, που κοστίζει ανθρώπινες ζωές για το λαό, ώστε να εξοικονομούνται κεφάλαια και να "αρπάζονται οι ευκαιρίες" της κρίσης αυτής για την "ομαλή" έξοδο από αυτήν, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

Όσο αφορά τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος έχει εκφραστεί παμπολλες φορές το τελευταίο διάστημα, στο δημόσιο λόγο με ενα εισαγγελικό ύφος και χρησιμοποιει μεθόδους πίεσης και εκβιασμού, που θυμίζουν άλλες εποχές, σε κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου, που διεκδικούν αυτονόητα αιτήματα, τα οποία κιόλας έχουν υιοθετηθεί μερικώς από το Δημοτικό Συμβουλιο Σητείας σε προηγούμενη συνεδρίαση του. Στοχοποιεί, συκοφαντώντας μάλιστα, συγκεκριμένα, γνωστή στο χωριό, στέλεχος του ΚΚΕ, που συμμετέχει στην πρωτοβουλία των κατοίκων του Παλαικάστρου και πρωτοστατεί ώστε τα αιτήματα που υπογράφουν οι συγχωριανοί της να δικαιωθούν, αφού άλλωστε η υλοποίηση τους θα σήμανε ουσιαστική θωράκιση της υγείας των κατοίκων του Παλαικάστρου.

Η επίθεση του δεν έχει καμία σχέση με την πολιτικη αντιπαράθεση, την οποία άλλωστε εμείς επιζητούμε. Πρόκειται για ζήτημα που αφορά την δημοκρατία, και καταδικαστέες πρακτικές εκφοβισμού, συκοφαντίας προσώπων, εκφυλισμού του δημοσίου λόγου, που στόχο έχει να υπάρξει "σιγήν νεκροταφείου" από τους κατοίκους του Παλαικάστρου. Επιδιώκεται να μην αφήσουν άνθρωπο να σηκώσει κεφάλι, να "τολμήσει" να διεκδικήσει ανεξάρτητα από το τι κόμμα ψηφίζει. Γίνεται προσπάθεια, προτωστατούντος του Γ.Αϊλαμάκη, να φοβηθούν οι κάτοικοι του χωριού να αγωνιστούν και καταλάβουν την δύναμη τους, που είναι η μόνη που μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα, κάτι που αποδεικνύεται από τις μικρές "νίκες"-αποσπάσεις που κατάφεραν οι κάτοικοι με τον αγώνα τους. Η δική τους πίεση είναι που συνέβαλλε καθοριστικά ώστε να γίνουν επαναλαμβανόμενα τεστ στο Παλαίκαστρο, ενώ ήταν σε τοπικό lockdown, για πρώτη φορά πανελλαδικά, ώστε να αποσπαστεί δέσμευση για μονιμη στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου, ώστε να υπάρξει κάλυψη ψυχολογικής βοήθειας στους κατοίκους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλει στον Σητειακό Λαό την ομόφωνη άρνηση από την δημοτική αρχή και τους επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση που προτείναμε . Η άρνηση αυτή σε συνδυασμό με την πλήρη κάλυψη που πρόσφερε ο Δήμαρχος στον Γ.Αϊλαμάκη με την φράση του ότι «απολαμβάνει της στήριξης και της απόλυτης εμπιστοσύνης μου» δείχνει ότι η αγωνία της δημοτικής αρχής δεν διαφέρει από αυτήν της κυβέρνησης όσο "ανεξάρτητοι" αν το παίζουν. Η ανοχή που επέδειξαν οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων δείχνει ότι η πολιτική στρατηγική τάυτιση είναι πιο "ισχυρή" από τις κομματικές διαφορές που έχουν. Η στήριξη της Δημοτικής Αρχής και η ανοχή των επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι ομολογία συμφωνίας με αυτά που λέει και επιδιώκει ο Γ.Αϊλαμάκης ανεξάρτητα από τον "ακραίο" τρόπο που χρησιμοποιεί.

Ενημερώνουμε, ότι εμείς αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας και επίσης ζητήσαμε αμέσως μετά την αποχώρηση την πρωτοκόλληση αρχείων που αφορούν δηλώσεις και άρθρα του αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας καθώς και στοιχεία σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα που ανήκει.