Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

6:45 μ.μ. - Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018
06:04 μ.μ. - Δευ, 02/45/2018
Image: Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Στους 140.000 οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με την αστυνομία - Για 1,5 εκατομμύριο κόσμου κάνουν λόγο οι διοργανωτές

 
Κατά χιλιάδες έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος οι διαδηλωτές από όλη τη χώρα προκειμένου να δώσουν ηχηρό «παρών» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πλατεία Συντάγματος.
 
Η πλατεία γέμισε από πολίτες από όλη τη Μακεδονία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου που φτάνουν με κάθε μέσο στο κέντρο της Αθήνας για να διατρανώσουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.
 
Μικροί και μεγάλοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών και από κάθε γωνιά της χώρας βρίσκονται στο Σύνταγμα. Πούλμαν έφτασαν από κάθε περιοχή της Ελλάδας, οι νησιώτες ήρθαν με πλοία στο κέντρο της Αθήνας για να βροντοφωνάξουν πως η «Μακεδονία είναι ελληνική», κρατώντας μια ελληνική σημαία στα χέρια, ή ακόμα και ζωγραφίζοντάς την στα πρόσωπά τους. 
 
Στις 12.30 το μεσημέρι έφτασε εν μέσω χειροκροτημάτων στο Σύνταγμα ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος στις 2:40 το μεσημέρι ανέβηκε στην εξέδρα εκφωνώντας την κεντρική ομιλία του συλλαλητηρίου για την ΠΓΔΜ.Στα μεγάφωνα της πλατείας Συντάγματος ακουγόταν «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» ενώ οι διαδηλωτές έλεγαν προς τον κ. Θεοδωράκη «Σε ευχαριστούμε δάσκαλε». 
 
Δείτε LIVE το συλλαλητήριο για την Μακεδονία 

 

 
Πρώτοι έφτασαν στον Πειραιά οι Κρητικοί τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και το Πότε θα κάνει ξαστεριά.
 
Την ίδια ώρα ξεκινούσαν από τη Θεσσαλονίκη τα πρώτα πούλμαν με προορισμό την Αθήνα με τους επιβάτες τους να τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή» αλλά και να στέλνουν μηνύματα στον Νίμιτς ζητώντας να τον πάνε στο μουσείο της Αμφίπολης.
 
Γεμάτα έφυγαν τα λεωφορεία και από την Πάτρα παρά το ψιλόβροχο που έπεφτε το πρωί στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
140.000 οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ
Σε 140.000 εκτιμά η αστυνομία τους συμμετέχοντες στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΓΑΔΑ, «από τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου». 
 
Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, εκ των οποίων 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.
 
Επίσης, επισημαίνεται ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς αήμερα το πρωί αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.
 
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Spiegel Γιώργο Χρηστίδη οι διοργανωτές εκτίμησαν ότι ο κόσμος φτάνει το 1,5 εκατομμύριο.
 
Πηγές: protothema.gr | newsbeast.gr