Λασίθι: Δεκάδες συμβασιούχοι νοσοκομείων διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

9:26 π.μ. - Τρίτη, 14 Μαΐου 2024
09:05 π.μ. - Τρί, 14/26/2024
Image: Λασίθι: Δεκάδες συμβασιούχοι νοσοκομείων διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

Εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο αγωγή 75 συμβασιούχων στα Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου και Σητείας

Την Τετάρτη 15/5/24 εκδικάζεται στο πρωτοδικείο Λασιθίου αγωγή 75 συμβασιούχων στα Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου και Σητείας με αίτημα τη μονιμοποίηση τους

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου:

"Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου εργάζονται 134 συμβασιούχοι εργαζόμενοι με διάφορες μορφές συμβάσεων (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ).

Η κυβέρνηση λόγω της υποστελέχωσης συνεχώς δίνει νομοθετικά παρατάσεις της θητείας τους και γι΄ αυτό εργάζονται πολλά χρόνια στο νοσοκομείο (υπάρχουν συμβασιούχοι που εργάζονται από το 2013).

Εκ των πραγμάτων οι συνάδελφοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όχι έκτακτες και γι΄ αυτό θα πρέπει να υπάρξει μονιμοποίηση τους.

Στην κατεύθυνση αυτή 75 συμβασιούχοι εργαζόμενοι (επικουρικοί και ΣΟΧ) στα Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου και Σητείας έχουν υποβάλει δικαστική αγωγή με την οποία ζητούν να αναγνωριστεί ότι οι συμβάσεις εργασίας τους αποτελούν συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και όχι ορισμένου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων.

Η αγωγή εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Λασιθίου στη Νεάπολη την Τετάρτη 15/5/24.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΑΝ είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας συμβασιούχων που διεκδικούν το αυτονόητο και δίκαιο αίτημα της μονιμοποίησης τους.

Παράλληλα, μαζί με τους συλλόγους εργαζομένων των άλλων νοσοκομείων της Κρήτης θα συνεχίσουμε τους αγώνες για :

-Ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό όλων των κλάδων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί πλήρως, με ασφάλεια, με τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και να μπορούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν τις άδειες και τα ρεπό που δικαιούνται και που τους οφείλονται.

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων (επικουρικών, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

-Γενναίες αυξήσεις των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

-Ένταξη στα ΒΑΕ, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης/

-Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία. Δωρεάν, δημόσια, πλήρης, ισότιμη περίθαλψη για όλο το λαό, χωρίς καμία πληρωμή από τους ασθενείς".