Λασίθι: Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση με μικροπροβλήματα λόγω διακοπών ρεύματος

12:19 μ.μ. - Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021
12:03 μ.μ. - Τρί, 16/19/2021
Image: Λασίθι: Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση με μικροπροβλήματα λόγω διακοπών ρεύματος

Οι Διευθυντές εκπαίδευσης Λασιθίου Εμμ. Μακράκης και Α. Κατσαγκόλης μιλούν στον Ηχώ 99,8

Με τηλεκπαίδευση και μέχρι τις 29 Μαρτίου συνεχίζονται από σήμερα τα μαθήματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της χώρας . Από το μέτρο ωστόσο εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης.

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης β/βάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι παιδιά και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση και προσαρμόζονται ξανά στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ευτυχώς στην περιοχή μας είμαστε σε ένα καλό επίπεδο ως προς την πανδημία και δεν έχουμε κρούσματα. Σεβόμαστε τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι επιδημιολόγοι και ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου. Η πρώτη μέρα επιστροφής στην τηλεκπαίδευση έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρόλα αυτά δεν έλειψαν αναφορές από σχολεία πχ της Ιεράπετρας για δυσκολίες στη σύνδεση για τεχνικούς λόγους και κυρίως λόγω διακοπών ρεύματος. Προσαρμοζόμαστε και με αισιοδοξία συνεχίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία όπως προβλέπεται, τόνισε ο κ. Κατσαγκόλης.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος ης διεύθυνσης α/βάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Εμμ. Μακράκης είπε ότι και τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση. Σίγουρα είναι διαφορετικό τα παιδιά να βρίσκονται μπροστά από μια οθόνη από το να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον που είναι το σχολείο, όμως εκείνο που προέχει είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων. Τα μαθήματα θα γίνονται μεσημεριανές ώρες όπως και την προηγούμενη φορά και ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρξουν τεχνικά προβλήματα με τις συνδέσεις, σημείωσε.