Λέει όχι στις ανεμογεννήτριες η Τοπική Κοινότητα Ανατολής

9:59 π.μ. - Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020
09:06 π.μ. - Τετ, 24/59/2020
Image: Λέει όχι στις ανεμογεννήτριες η Τοπική Κοινότητα Ανατολής

Η πρώτη Τ.Κ. Ιεράπετρας που λέει όχι στις ανεμογεννήτριες – Τι δηλώνει ο πρόεδρος Β. Ζαχαρόπουλος στον Ηχώ 99,8

Συνεδρίασε χθες το τοπικό συμβούλιο Ανατολής Ιεράπετρας και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η έκφραση άποψης για εγκατάσταση αιολικών πάρκων Α.Π.Ε στη τοπική κοινότητα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος μετά και τις κινήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή της Επισκοπής όπου εκεί παρά τις αντιδράσεις πολιτών προχωρά η εγκατάσταση αιολικού πάρκου αλλά και μετά το αίτημα της δημοτικής παράταξης με επικεφαλής τον κ. Πανταζή για να εκφράσουν Τοπικές Κοινότητες άποψη για την εγκατάσταση ΑΠΕ, το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο συμβούλιο. Όλο αυτό ήταν μια ευκαιρία να αναζητήσει πληροφορίες για τις ΑΠΕ και τις ανεμογεννήτριες. Η εισήγησή του ήταν αρνητική απέναντι στις ΑΠΕ και ομόφωνα το συμβούλιο τάχθηκε κατά. Μετά και την ενημέρωση που έγινε από μέλη της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας κ Παύλο Δασκαλάκη και κα Μιράντα Βάρδα. «Εμείς , στην Ανατολή, είμαστε μια ξεχωριστή περιοχή. Είμαστε δασική, αγροτική, κτηνοτροφική, μελισσοκομική περιοχή και οφείλουμε να την προστατεύσουμε. Ενωμένα να προστατεύσουμε τον τόπο που ζούμε», τόνισε ο πρόεδρος

Στη συνέχεια ο κ. Ζαχαρόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της άρδευσης στη θέση Μπαμπακιά Λάκκος μια περιοχή που είχε καεί κατά το παρελθόν και είχε καταστραφεί μεγάλο μέρος του δικτύου άρδευσης. Από τον δήμο Ιεράπετρας έγινε ένα έργο με αντλιοστάσιο και αλλαγή δικτύου που και παραχωρήθηκε η χρήση στον ΤΟΕΒ για να καλυφθούν ανάγκες άρδευσης. Ωστόσο όμως για διάφορους λόγους δεν εξυπηρετούνται όλοι, στην περιοχή. Για παράδειγμα από τον ΤΟΕΒ υποστηρίζετε ότι δεν υπάρχει επάρκεια νερού. Όλο αυτό εκτιμάμε ότι θα πρέπει να αλλάξει και θα κάνουμε κινήσεις με στόχο να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, είπε ο κ. Ζαχαρόπουλος.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε σε δυο γεωτρήσεις της Τ.Κ. που είναι εκτός λειτουργίας. Από τη μια μάλιστα λείπουν σωληνώσεις, μηχανήματα ενώ και το μοτέρ δεν ξέρει, τουλάχιστον ο ίδιος ως πρόεδρος, που είναι. Ο κ. Ζαχαρόπουλος ειδικότερα για το τελευταίο θέμα σημείωσε ότι θα επανέλθει σε μελλοντικό χρόνο.