Λεχουρίτης: Αυξήσεις μισθών για να καταπολεμηθεί η φτώχεια

12:05 μ.μ. - Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022
12:11 μ.μ. - Τετ, 23/05/2022
Image: Λεχουρίτης: Αυξήσεις μισθών για να καταπολεμηθεί η φτώχεια

Πανελλαδική απεργία – διαμαρτυρία στις 26 Ιανουαρίου 2023 για την καταλήστευση της περιουσίας των Ελλήνων από τα funds

Την πορεία της οικονομίας και τα μέτρα όπως το καλάθι του νοικοκυριού σχολίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Γ. Λεχουρίτης.

Όπως είπε οι πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια μας έφεραν τη φτώχεια και η τωρινή κυβέρνηση μας έφερε το καλάθι του φτωχού. Εάν δεν υπάρξουν αυξήσεις μισθών δεν καταπολεμάται το πρόβλημα. Τα δε προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας που μπαίνουν από τρίτες χώρες και βαφτίζονται ελληνικά επιτείνουν το πρόβλημα και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Απαιτείται λοιπόν να γίνονται έλεγχοι σε όλη την αλυσίδα τροφοδοσίας της αγορά με τακτικούς και επιβολή προστίμων όπου απαιτείται και αυτά να εισπράττονται.

Προανήγγειλε δε ότι στις 26 Ιανουαρίου 2023 θα γίνει πανελλαδική απεργία – διαμαρτυρία για την καταλήστευση της περιουσίας των Ελλήνων από τα funds.

Τέλος σε ότι έχει να κάνει με την ενέργεια και ιδιαίτερα με το πλαφόν που προτείνει η Κομισιόν για το φυσικό αέριο στα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα είναι κοροϊδία όταν η τιμή του είναι στα 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η Ε.Ε. θα μπορούσε το πλαφόν αυτό να το ορίσει στα 125 ευρώ.