Λιανάκης: Η ποιότητα το διαβατήριό μας για την πορεία των κηπευτικών

12:38 μ.μ. - Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
12:12 μ.μ. - Παρ, 04/38/2020
Image: Λιανάκης: Η ποιότητα το διαβατήριό μας για την πορεία των κηπευτικών

Ο υπεύθυνος των Δημοπρατηρίων Αγροδίκτυο και Agronet Νεκτάριος Λιανάκης στον Ηχώ 99,8

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την φετινή καλλιεργητική περίοδο επικρατεί στους παραγωγούς της Ιεράπετρας αφού προβλέψεις είναι δύσκολο να γίνουν καθώς κανείς δεν γνωρίζει πως θα κινηθεί η αγορά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

. Ο κ. Νεκτάριος Λιανάκης υπεύθυνος στα δημοπρατήρια Αγροδίκτυο και Agronet μιλά στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι στο ξεκίνημά της η φετινή σαιζόν είναι καλύτερη από πέρυσι και αυτό φαίνεται από τις τιμές των προϊόντων.

Ωστόσο όμως δεν υπάρχει πληθώρα προϊόντων αυτή την περίοδο , κάτι που αναμένεται να αλλάξει προς το τέλος του μήνα οπότε θα υπάρχει μια πιο σαφή εκτίμηση της κατάστασης. Είναι θετικό πάντως ότι οι μέχρι τώρα καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη των καλλιεργειών. Επιπλέον θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η αγοραστική δύναμη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχει μειωθεί λόγω και των lockdown.

Στο πρώτο Lockdown τα προϊόντα δεν επηρεάστηκαν ομοιόμορφα πχ η πιπεριά πήγε καλύτερα σε σχέση με την τομάτα. Τώρα με το 2ο προβλέψεις είναι δύσκολο να γίνουν για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, σημείωσε ο κ. Λιανάκης

Πρόσθεσε ότι η ανάγκη για δυο δημοπρατήρια προέκυψε από την πρόθεση τους να καλύψουν τις ανάγκες και να πουληθούν υπό καλύτερες συνθήκες τα προϊόντα που τους εμπιστεύονται οι παραγωγοί και να βελτιώσουν την τιμή που απολαμβάνει ο παραγωγός.

Τα προϊόντα μας έχουν καλό όνομα στις εγχώριες αγορές και σε αγορές των Βαλκανίων, είναι ασφαλή από φυτοφάρμακα, είναι ποιοτικά προϊόντα. Βελτιώσεις , γενικότερα , μπορούν να γίνουν όπως στον τρόπο διακίνησης καθώς η χρήση κλούβας μειώνει την ποιότητα του προϊόντος. Αυτό που συμβουλεύουμε τους παραγωγούς είναι να προσέξουν τα θερμοκήπιά τους και τις καλλιέργειές τους, κατέληξε.