Λήξη συναγερμού στο Κορδελιό: Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση της βόμβας

7:49 μ.μ. - Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017
07:12 μ.μ. - Σάβ, 02/49/2017
Image: Λήξη συναγερμού στο Κορδελιό: Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση της βόμβας

Εξουδετερώθηκε στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη όπου είχε μεταφερθεί για την ελεγχόμενη έκρηξη - Επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους οι κάτοικοι της περιοχής

Ολοκληρώθηκε, το μεσημέρι από τους πυροτεχνουργούς της ειδικής ομάδας του στρατού, η απενεργοποίηση της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή του Ευόσμου - Κορδελιού. 
 
Μετά την προπαρασκευή και το σήμα της αστυνομίας ότι ολοκληρώθηκε η εκκένωση της περιοχής από κατοίκους, έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και στη συνέχεια τα μέλη της ειδικής ομάδας κατέβηκαν στο σκάμμα όπου βρίσκεται η βόμβα και επιβεβαίωσαν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.
Μετά από την τοποθέτησή της σε ειδικά διαμορφωμένο όχημα, η βόμβα μεταφέρθηκε στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη όπου πραγματοποιήθηκε η ελεγχόμενη έκρηξη και ολοκληρώθηκε η εξουδετέρωσή της.
 
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αυτό σημαίνει ότι ο συναγερμός έχει λήξει και οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
 
«Τέλος καλό όλα καλά. Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επιχείρηση απενεργοποίησης και απομάκρυνσης της βόμβας», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη επιχείρηση για τα ελληνικά δεδομένα, τη μεγαλύτερη οργανωμένη εκκένωση περιοχής σε καιρό ειρήνης, όπως είπε, κατά την οποία απομακρύνθηκαν περίπου 70.000 συμπολίτες μας.
 
Από πολύ νωρίς το πρωί είχε στηθεί τεράστια επιχείρηση για την απομάκρυνση περίπου 72.000 πολιτών από την περιοχή. Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια εκτός της ζώνης που είχε οριστεί. Αρκετοί ήταν όμως και εκείνοι που με δική τους ευθύνη επέλεξαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.


 






Πηγή: protothema.gr