Λονδίνο: Τρομακτική πυρκαγιά σε 27ωροφο κτήριο - Φόβοι για εγκλωβισμένους

8:54 π.μ. - Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017
08:06 π.μ. - Τετ, 14/54/2017
Image: Λονδίνο: Τρομακτική πυρκαγιά σε 27ωροφο κτήριο - Φόβοι για εγκλωβισμένους

Η φωτιά ξεκίνησε από τον δεύτερο όροφο - Αυτόπτες μάρτυρες βλέπουν ανθρώπους στα παράθυρα να ζητούν βοήθεια και ακούν φωνές εγκλωβισμένων - Στο κτήριο μένουν 200 άνθρωποι - Στους 30 οι τραυματίες

Κόλαση φωτιάς τα ξημερώματα της Τετάρτης σε 27ωροφο κτήριο στο Λονδίνο όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ξέσπασε πυρκαγιά στον δεύτερο όροφο, την ώρα που σύμφωνα με τις αρχές μέσα σε αυτό βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι. 
 
Γρήγορα η φωτιά πήρε μεγάλη έκταση αν και στο σημείο βρέθηκαν 200 πυροσβέστες με 40 οχήματα.

 
Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για κραυγές που ακούγονται από το κτήριο καθώς υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους. «Μπορούμε να δούμε ανθρώπους στα παράθυρα. Ένας από αυτούς κουνούσε μια κουβέρτα. Από διπλανά κτήρια του φώναζαν "βγάλε το κεφάλι σου από το παράθυρο". Ένας άνδρας μου είπε ότι νωρίτερα είχε δει μια μητέρα με ένα παιδί» περιγράφει δημοσιογράφος του Guardian. Το BBC ακόμα και στις 8:30 ώρα Ελλάδος, αρκετά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, μεταδίδει πως αυτόπτες μάρτυρες βλέπουν στα παράθυρα ενοίκους του κτηρίου να ζητούν βοήθεια. 
 
Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι πυροσβέστες εργάζονται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. «Είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός και έχουμε αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις. Δεν γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε η φωτιά» συμπλήρωσε.

 
Ήδη σε πέντε νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί 30 τραυματίες όπως ανακοίνωσε λίγο πριν τις 8:30 η αρμόδια υπηρεσία.
 
Ένοικος του κτηρίου που μίλησε σε δημοσιογράφους είπε ότι το κτήριο δεν είχε κεντρικό σύστημα πυρόσβεσης προσθέτοντας ότι κατάλαβε τη φωτιά από τον καπνό στο διάδρομο έξω από το διαμέρισμά στο οποίο διέμενε στον 17ο όροφο του κτηρίου.
 
Η Daily Mail μεταδίδει εικόνες με ενοίκους υψηλότερων ορόφων να φτιάχνουν αυτοσχέδια σκοινιά με σεντόνια προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στο έδαφος.

 
Η αστυνομία έχει δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας εκατοντάδων μέτρων καθώς πέφτουν συντρίμμια από το πολυόροφο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Λάτιμερ.
Το κτήριο, που έχει κατασκευαστεί το 1974, πρόσφατα είχε υποστεί ανακαίνιση ύψους 10 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών για την εγκατάσταση, μεταξύ άλλων, διπλών τζαμιών και νέου συστήματος θέρμανσης.
 
 
 
Πηγή: protothema.gr