Μ. Θραψανιώτης: Άμεσα μέτρα και στήριξη στην Κοινότητα Παλαικάστρου

5:46 μ.μ. - Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021
05:01 μ.μ. - Τετ, 06/46/2021
Image: Μ. Θραψανιώτης: Άμεσα μέτρα και στήριξη στην Κοινότητα Παλαικάστρου

Να τεθούν σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία του Νομού και να ενισχυθούν άμεσα, έστω και τώρα.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης την Τρίτη 5/1/2021 (πριν ληφθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα), με τον Δήμαρχο Σητείας  κ. Ζερβάκη Γιώργο, τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Γουλιδάκη Γιάννη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου κ. Χατζηδάκη Νίκο, με αφορμή την ανησυχητική έξαρση των θετικών κρουσμάτων  κορωνοϊού στο Παλαίκαστρο.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι είναι ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη  περίοδο για την περιοχή και τον νομό γενικότερα.

Να ολοκληρωθούν άμεσα τα τεστ ανίχνευσης  στην τοπική κοινότητα  και να επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Να τεθούν σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία του Νομού και να ενισχυθούν άμεσα, έστω και τώρα.

Να στηριχθεί άμεσα και έμπρακτα η κοινότητα Παλαικάστρου, όπου ήδη επιβλήθηκαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Οι πολίτες να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι σε χώρους όπου αναγκαστικά υπάρχει αυξημένη παρουσία.

Η πανδημία δεν επιτρέπει την “ανεμελιά” και το “δεν βαριέσαι”, γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα, καταλήγει το δελτίο τύπου του βουλευτή Λασιθίου.