Μ. Βλατάκης: Η νέα πανδημία είναι η ακρίβεια

12:51 μ.μ. - Πέμπτη, 7 Απριλίου 2022
12:04 μ.μ. - Πέμ, 07/51/2022
Image: Μ. Βλατάκης: Η  νέα πανδημία είναι η ακρίβεια

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης στον Ηχώ 99,8 – Τι είπε για τη νήσο Χρυσή

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για τη νέα τουριστική περίοδο, που ξεκίνησε στην Κρήτη με τους πρώτους επισκέπτες ήδη να καταφθάνουν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου  Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης κ. Μιχάλης Βλατάκης μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 και στην εκπομπή Καλημέρα Λασίθι.

Εν συνεχεία και αναφερόμενος στο θέμα της νήσου Χρυσής και  των απαγορεύσεων, που προβλέπονται στο ΦΕΚ σημείωσε ανάμεσα σε άλλα, ότι καταρχάς θα πρέπει να προστατεύουμε τις ομορφιές μας για να συνεχίσουμε να τις έχουμε. Ο υπερτουρισμός κάνει κακό στον τουρισμό. Η  οριζόντια αντιμετώπιση ενός προβλήματος, «πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι» είναι κάτι το ανεπίτρεπτο. Έγινε σύσκεψη για τη Χρυσή και ως Σύνδεσμος δεν κληθήκαμε  να συμμετάσχουμε  ή να καταθέσουμε  τις προτάσεις τους. Αυτό  ήταν ένα ατόπημα. Εμείς θα βοηθούσαμε να βρεθεί μια λύση ούτως ώστε και να μπορεί κάποιος να επισκέπτεται και να προστατεύεται το νησί και το φυσικό του κάλλος. Εκ των υστέρων τώρα γίνονται κάποιες προσπάθειες να ανατραπεί η απόφαση. Θα πρέπει εξ αρχής να παρθούν σωστές αποφάσεις, τόνισε.

Όπως δήλωσε, όταν έγινε η εισβολή στην Ουκρανία υπήρχε ένα μούδιασμα στην αγορά και μια ανάσχεση στις προκρατήσεις κάτι που στην πορεία άλλαξε. Για τον Απρίλη έχουν προγραμματιστεί 1700 πτήσεις στο Ηράκλειο και 700 στα Χανιά, που αντιπροσωπεύουν περίπου 400.000 θέσει από τις οποίες εκτιμάται ότι οι μισές περίπου θα υλοποιηθούν και πάλι όμως αυτό είναι ένα πολύ καλό νούμερο αν σκεφτεί κανείς ότι τον Απρίλιο του 2020 και του 2021 τα νούμερα ήταν μηδενικά. Βέβαια οφείλουμε να παρατηρούμε τα δεδομένα και να καταγράφουμε τα στοιχεία μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με  εβδομάδα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θριαμβολογούμε.

Από την άλλη δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε, το πως θα κινηθούν  οι ανταγωνίστριες χώρες,  δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την πανδημία και πως θα εξελιχθεί, αλλά και την νέα πανδημία, που είναι η ακρίβεια.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει αισιοδοξία,  όμως στο τέλος, στον απολογισμό θα φανεί εάν θα έχουμε έσοδα, κέρδη, τόνισε ο κ. Βλατάκης.