Μ. Γκάγκα: Σιγά σιγά θα έρθουν και γιατροί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας (βίντεο)

9:33 π.μ. - Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023
09:01 π.μ. - Τετ, 25/33/2023
Image: Μ. Γκάγκα:  Σιγά σιγά θα έρθουν και γιατροί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας (βίντεο)

Επανάληψη δεσμεύσεων – Δεν θα κλείσει και δεν θα υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο

Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να στηρίξουμε το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, το οποίο δεν κλείνει τόνισε σε δηλώσεις της η αν. Υπουργός υγείας και Μίνα Γκάκα που επισκέφθηκε χθες το απόγευμα το Νοσοκομείο. Δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση και ένα χρονοδιάγραμμα για το αν και πότε θα έρθουν γιατροί, προτάσσοντας συνεχώς στις δηλώσεις της, το… « πάμε σιγά σιγά» .

Ανέφερε σε δηλώσεις της ότι, είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας και έρχομαι για να κουβεντιάσω με τους συναδέλφους, τι προβλήματα έχουν, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το νοσοκομείο. Έχουμε ήδη εγκρίνει την αναβάθμιση των ΤΕΠ, με το Ταμείο Ανάκαμψης. Ωστόσο ήθελα να δω από κοντά τα θέματα και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα το νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Όλες οι πόλεις θέλουν γιατρούς. Με θέσεις που για 10 χρόνια έφευγαν 5 και ερχόταν 1 , είναι αδύνατο να καλυφθούν όλες και μην ξεχνάτε περάσαμε και τα χρόνια της πανδημίας. Πάμε σιγά σιγά. Δεν θέλουμε να κλείσει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Θέλουμε και τα επείγοντα να αναβαθμιστούν και η χρόνια νοσηλεία και η χημειοθεραπεία, αν μπορούμε. Ακόμα και αν δεν γίνεται κάθε μέρα, συγκεκριμένες ημέρες, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και να έχει τη φροντίδα που θέλει εδώ . Τα κενά θα καλυφθούν σιγά σιγά και με βοήθεια ίσως από άλλα νοσοκομεία, προς το παρόν, δίνουμε κίνητρα, προχωράμε σιγά σιγά, επανέλαβε πολλές φορές η κα Γκάγκα.

Κατά την επίσκεψη της αν. Υπουργού δεν έλειψε και κάποια στιγμή η ένταση όταν η κα Γκάγκα δεν μπήκε στο Νοσοκομείο από την κεντρική είσοδο όπου την περίμενε ο συγκεντρωμένος κόσμος αλλά από άλλη, γεγονός που προκάλεσε την δυσαρέσκεια του κόσμου.

Δείτε αποσπάσματα από την επίσκεψη και τις δηλώσεις της κας Γκάγκα

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews