Μ. Κοτσυφάκη: Ο ένας «χαϊδεύει» τον άλλο και τελικά όλοι θα πάνε μαζί

1:28 μ.μ. - Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
01:04 μ.μ. - Τετ, 24/28/2019
Image: Μ. Κοτσυφάκη: Ο ένας «χαϊδεύει» τον άλλο και τελικά όλοι θα πάνε μαζί

Οι θέσεις της υποψήφιας Δημάρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση για τα θέματα της Ιεράπετρας

Η υποψήφια Δήμαρχος Ιεράπετρας και νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κα Μαρία Κοτσυφάκη σε συνέντευξή της στον Ηχώ 99,8 μίλησε για τις προτάσεις και τις απόψεις του συνδυασμού  σχολιάζοντας παράλληλα τις πολλές υποψηφιότητες. Όπως είπε είναι ντροπή για την Ιεράπετρα οι τόσες πολλές υποψηφιότητες. Σημείωσε ότι από την παράταξη της νυν δημοτικής αρχής αρκετοί σύμβουλοι αποχώρησαν και κάποιοι κατεβαίνουν υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι. Οι οποίοι μάλιστα  υποψήφιοι , όταν έγινε ο απολογισμός της δημοτικής αρχής απουσίαζαν ενώ θα έπρεπε να είναι παρόντες και να πουν που διαφωνούν και τι διαφορετικό προτείνουν.
 
Αναφερόμενη σε βασικά ζητήματα στα οποία θεωρούν ως συνδυασμός  ότι πρέπει να δοθεί έμφαση,  είπε ότι αυτά έχουν να κάνουν με την πολιτική προστασία, τη δρομολόγηση αντιπλημμυρικών έργων, τον έλεγχο στατικότητας κτιρίων και σχολείων, τον καθαρισμό ποταμών και ρεμάτων κ.α.  Επίσης σε έργα υποδομής για την καθημερινότητα αλλά και έργα και παρεμβάσεις για την κοινωνική πολιτική . Ειδικότερα,   παιδικούς σταθμούς και κάλυψη όλων των παιδιών με δωρεάν τροφεία. Μείωση δημοτικών τελών, αναβάθμιση υπηρεσιών πρόνοιας  (ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ κλπ). Αναφέρθηκε  στο Ειδικό σχολείο όπου φοιτούν μαθητές διαφορετικών ηλικιών λέγοντας πως  θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τη φοίτηση των παιδιών σε διαφορετικούς χώρους. Κατήγγειλε στο σημείο ότι για τη λειτουργία του ειδικού σχολείου αξιοποιούνται ευρωπαϊκά κονδύλια και προβλέπεται η κάλυψη εξόδων μεταφοράς μαθητών κάτι που δεν εφαρμόζεται.
 
Στη συνέχεια μίλησε για την ανάπτυξη των χωριών, τα λιμενικά έργα , τον αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού , το «άνοιγμα» του παραλιακού μετώπου, την καλύτερη διαχείριση των ανταποδοτικών εσόδων του δήμου, την ανάδειξη της πολιτιστικής μας παράδοσης κλπ
 
Κλείνοντας η κα Κοτσιφάκη είπε ότι το γραφείο τους βρίσκεται στην πλατεία Πλαστήρα (πλησίον ΚΤΕΛ) και τα εγκαίνια θα γίνουν την ημέρα της Πρωτομαγιάς.


Ακολουθεί συνέντευξη κας Κοτσυφάκη: