Μ. Μαλλιωτάκης: Μήνυμα ενότητας έστειλαν οι αγρότες από το χθεσινό συλλαλητήριο

12:46 μ.μ. - Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
12:02 μ.μ. - Τετ, 21/46/2024
Image: Μ. Μαλλιωτάκης: Μήνυμα ενότητας έστειλαν οι αγρότες από το χθεσινό συλλαλητήριο

Υποστήριξε πως ενωμένοι θα καταφέρουν να πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να δώσει πραγματικές λύσεις στα προβλήματά τους

Ο κ. Μιχάλης Μαλλιωτάκης, παραγωγός της περιοχής μας, έδωσε το παρόν χθες στην κινητοποίηση των αγροτών στο Σύνταγμα και μας έδωσε μια εικόνα μιλώντας στον Ηχώ 99,8.

Ο ίδιος αναφέρει πως χθες ήταν όλη η χώρα στο Σύνταγμα συντονισμένη εκφράζοντας τα δίκαια αιτήματά της. Ακόμη, φάνηκε πόσο σημαντική ήταν η ένωση του αγροτικού κόσμου καθώς η διαδήλωση ήταν πολύ δυνατή και όλη η κοινωνία ήταν στο πλευρό των αγροτών. «Αναμένουμε τα αποτελέσματα της χθεσινής κινητοποίησης σήμερα ή αύριο.» Η χθεσινή μέρα ήταν μια καλή αρχή για να αρχίσει να ενώνεται το αγροτικό κίνημα.

Βασικό αίτημα των αγροτών αποτελεί η αλλαγή στην νέα ΚΑΠ, η οποία από ότι φαίνεται λειτουργεί εις βάρος των αγροτών εξαφανίζοντας την παραγωγή τροφής. Μέχρι και οι Ευρωπαίοι αγρότες ζητούσαν τον επαναπροσδιορισμό της ΚΑΠ. «Δυστυχώς η χρονιά δεν εξελίσσεται όπως θα έπρεπε καθώς υπάρχει έλλειψη βροχοπτώσεων και δεν ενισχύονται οικονομικά οι παραγωγοί. Η αύξηση της τιμής του λαδιού έγινε λόγω της μη ενίσχυσης των παραγωγών.» Ο κ. Μαλλιωτάκης τονίζει πως υπάρχει μια τάση να ενισχύονται τρίτες χώρες ως προς τα αγροτικά προϊόντα αντί για τους αγρότες της Ελλάδας. Ακόμη, αποτελεί γεγονός πως οι νέοι αγρότες στρέφονται σε άλλα επαγγέλματα μετά από 10 χρόνια λόγω έλλειψης ενίσχυσης.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκε να μην συμμετέχει η περιοχή στην πανελλήνια συγκέντρωση. Ωστόσο, έγινε πρόταση για άμεση κινητοποίηση της Κρήτης.