Μ. Μαστοράκης: "Είναι αντιφατικό να ζητάνε να γκρεμιστούν οι πέργκολες από την στιγμή που το κράτος έχει αποδεχτεί μια μελέτη και την έχει χρηματοδοτήσει"

1:03 μ.μ. - Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
01:02 μ.μ. - Πέμ, 22/03/2024
Image: Μ. Μαστοράκης: "Είναι αντιφατικό να ζητάνε να γκρεμιστούν οι πέργκολες από την στιγμή που το κράτος έχει αποδεχτεί μια μελέτη και την έχει χρηματοδοτήσει"

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση από τον πρώην δήμαρχο Μ. Μαστοράκη για την διαχείριση του παραλιακού μετώπου

Ο κ. Μαστοράκης, πρώην δήμαρχος της Ιεράπετρας πρώην Ευρωβουλευτής, έκανε μια ενδιαφέρουσα πρόταση στον Ηχώ 99,8 σχετικά με το ζήτημα των κατεδαφίσεων που απασχολεί το τελευταίο διάστημα την κοινωνία της πόλης.

Ο ίδιος τόνισε πως αν ήταν δήμαρχος θα απευθυνόταν στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Χατζηδάκη για να του εκθέσει την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. Ο πρώην δήμαρχος είναι βέβαιος πως ο κ. Χατζηδάκης θα ενεργούσε υπέρ της Ιεράπετρας.

Ο κ. Μαστοράκης τόνισε πως είναι αντιφατικό να ζητάνε να γκρεμιστούν οι πέργκολες από την στιγμή που το κράτος έχει αποδεχτεί μια μελέτη και την έχει χρηματοδοτήσει. Το σωστό είναι να γίνει μια τροπολογία στην Βουλή για να διευθετηθεί το θέμα ώστε να γκρεμιστούν μόνο όταν είναι ώρα να γίνει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Ο κ. Μαστοράκης μας έδωσε μια εικόνα για το πως ήταν το παραλιακό μέτωπο πριν από πολλά χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, απ’ έξω από τα καταστήματα υπήρχαν θερμοκηπιακές κατασκευές με σκισμένα νάιλον ως επί το πλείστον. Γι’ αυτό δημιουργήθηκαν ξύλινες κατασκευές στην κάτω παραλία.

Το 2007 που εκλέχτηκε ξανά δήμαρχος αναγκάστηκε να παρέμβει ξανά καθώς η παραλία δεν ήταν σε καλή κατάσταση. «Στην πάνω παραλία η παρέμβαση ήταν μεγαλύτερη διότι οι κατασκευές μετακινήθηκαν πιο μέσα ώστε να υπάρχει επαρκής χώρος για να περπατήσει κάποιος κατά μήκος του παραλιακού μετώπου.» Η απόφαση του Δήμου το 2007 ήταν νόμιμη, όπως αναφέρει ο ίδιος.

Επιπλέον, ο ίδιος υπογράμμισε ότι προσπαθούσε για πολλά χρόνια να πάρει την ευθύνη της περιοχής υπό τον δήμο, κάτι που τελικά υλοποιήθηκε πολύ αργότερα. Τώρα υπάρχει η δυνατότητα να πάρει ο δήμος την εξουσία στην περιοχή του. Όμως για να την πάρει δεν θα πρέπει να υπάρχουν παράνομες κατασκευές. «Άρα σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να γκρεμιστούν.»