Μ. Ρουμελιωτάκη: Συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης του δρόμου Μύρτος - Τέρτσα από τις κατολισθήσεις

10:29 π.μ. - Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
10:11 π.μ. - Δευ, 19/29/2018
Image: Μ. Ρουμελιωτάκη: Συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης του δρόμου Μύρτος - Τέρτσα από τις κατολισθήσεις

Απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς

Η αντιδήμαρχος Ιεράπετρας και υπεύθυνη πολιτικής προστασίας του δήμου Ιεράπετρας κ.α Μαρία Ρουμελιωτάκη δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ότι αποκαθίστανται σταδιακά οι ζημιές που προκάλεσε η βροχή των προηγούμενων ημερών στο οδικό δίκτυο. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε αρκετά σημεία στα δυτικά χωριά του δήμου και τα μηχανήματα και το προσωπικό της υπηρεσίας άμεσα κινητοποιήθηκαν για τη διάνοιξη των δρόμων από Μάλλες προς Γρα Λυγιά, στην Καλαμαύκα, στα χωριά Μουρνιές και Μύθους. Επίσης στο δρόμο προς Μακρυλιά. Καθώς και στο δρόμο προς Φέρμα στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Κατολισθήσεις είχαμε και στο δρόμο Μύρτος Τέρτσα που χρειάστηκε να μείνει κλειστός για την αποφυγή ατυχήματος και εκτιμάται ότι σήμερα Δευτέρα μέχρι το μεσημέρι η απομάκρυνση των φερτών υλικών και από τις κατολισθήσεις θα έχει ολοκληρωθεί, ο δρόμος θα είναι βατός σε κάθε περίπτωση όμως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και θα υπάρχει ενημέρωση τις επόμενες ώρες για την προσβασιμότητα του δρόμου. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: 
ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η  ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΥΡΤΟΥ – ΤΕΡΤΣΑ
                                                                                                     
    Σας ενημερώνουμε  ότι  και σήμερα επιχειρούν χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου  για την άρση των κατολισθήσεων στο τμήμα Μύρτου – Τέρτσα  και  θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος .Αυτή την ώρα είναι ανοιχτή η μια λωρίδα κυκλοφορίας.
   Συστήνεται στους οδηγούς  να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους στο τμήμα αυτό .Εάν  δεν είναι δυνατόν  τότε  με δική τους ευθύνη θα μετακινούνται  με πολύ μεγάλη προσοχή και με την χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα  μέχρι την πλήρη αποκατάσταση. Σε περίπτωση  νέας βροχόπτωσης  η λάσπη που βρίσκεται στο οδόστρωμα  ενδέχεται να δημιουργήσει έντονα προβλήματα ολισθηρότητας .
   
                                                                                                 
Η αρμόδια αντιδήμαρχος
Μαρία Ρουμελιωτάκη Σκυβάλου