M. Ρουμελιωτάκη:Η προσπάθεια για ένα καθαρό και περιβαλλοντικά φιλικό Δήμο δε σταματάει ποτέ!

12:36 μ.μ. - Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
12:08 μ.μ. - Παρ, 06/36/2021
Image: M. Ρουμελιωτάκη:Η προσπάθεια για ένα καθαρό και περιβαλλοντικά φιλικό Δήμο δε σταματάει ποτέ!

Πρώτος απολογισμός

Η Διεύθυνση Καθαριότητας & Περιβάλλοντος εργάζεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο για να προσφέρει τις υπηρεσίες της σ’ αυτόν τον τομέα.

Η καθημερινή αποκομιδή των πράσινων και μπλε κάδων γίνεται από επτά απορριμματοφόρα (6 για τους πράσινους κάδους και 1 για τους μπλε).

Ημερησίως μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου 80 τόνους περίπου σύμμεικτα απορρίμματα. Τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα είναι περίπου 15 τόνοι κάθε τέσσερις ημέρες. Δυστυχώς τα σύμμεικτα απορρίμματα σε σχέση με τα ανακυκλώσιμα είναι πολύ περισσότερα. Αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να το αλλάξουμε στα δύο επόμενα χρόνια.

Επίσης πραγματοποιείται καθημερινά, μετά από πρόγραμμα, στην πόλη και τα χωριά αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων τα οποία ανεξέλεγκτα πετούνται σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (στρώματα, κλαδιά, μπάζα, παλιά έπιπλα, κλαδιά κλπ.) παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις της Υπηρεσίας , ότι πρέπει να ενημερώνουν πριν τα πετάξουν. Παρόλα αυτά προσπαθούμε να έχουμε άμεση απομάκρυνση.

Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους ελάχιστους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας γιατί προσπαθούν καθημερινά με ευσυνειδησία και υπερπροσπάθεια να κρατήσουν την πόλη και τα χωριά μας καθαρά.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας, γι’ αυτό ζητάμε πολλές φορές και τη βοήθεια των δημοτών.

Εμείς είμαστε εδώ και προσπαθούμε είτε μέσα από την καθημερινότητα είτε μέσα από τα έργα να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας προς τους δημότες.

Στην προσπάθειά μας αυτή, έχουμε ήδη τοποθετήσει δύο κόκκινους κάδους για την ανακύκλωση ρούχων, έχουμε καταθέσει μελέτη για τις γωνιές ανακύκλωσης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, έχουμε καταθέσει μελέτη για χρηματοδότηση ενός μεγάλου Πράσινου Σημείου όπου θα έχουμε τη δυνατότητα διαχείρισης πολλών ογκωδών ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για δύο μεγάλους κλαδοτεμαχιστές που μαζί με τη Μονάδα Επεξεργασίας των βιοαποβλήτων θα συνδράμουν τα μέγιστα στη διαχείριση των κλαδοκάθαρων του Δήμου και όλων των οργανικών απορριμμάτων.

Έχουμε ήδη σε λειτουργία ένα νέο απορριμματοφόρο και μέχρι το Σεπτέμβριο θα παραλάβουμε ακόμη δυο. Η ανανέωση του στόλου μας θα βοηθήσει ούτως ώστε να μην έχουμε καθυστερήσεις στα δρομολόγια λόγω ζημιών.

Αυτά που ζητάμε από τους Δημότες μας είναι ευγένεια και σεβασμός προς το περιβάλλον.

Συνεχίζουμε το έργο μας και είμαστε πάντα στη διάθεση όλων των κατοίκων του Δήμου Ιεράπετρας.

H Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας

Μαρία Σκυβάλου-Ρουμελιωτάκη