Μ. Σπινθούρη : Κάνουμε ενέργειες για να έρθουν και άλλοι Παθολόγοι στο Λασίθι

11:54 π.μ. - Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017
11:01 π.μ. - Τρί, 31/54/2017
Image: Μ. Σπινθούρη : Κάνουμε ενέργειες για να έρθουν και άλλοι Παθολόγοι  στο Λασίθι

Μεγάλη προσπάθεια από τη Διοίκηση των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου για να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς με μετακινήσεις

Αυξημένη νοσηρότητα στα Νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου καταγράφεται αυτή την περίοδο και από την πλευρά της Διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων γίνεται κάθε προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς του νομού . Ειδικότερα έχουν επιβαρυνθεί οι Παθολογικές κλινικές λόγω των λοιμώξεων του αναπνευστικού. Αυτά δηλώνει  στον ΗΧΩ η Διοικήτρια κα. Μαρία Σπινθούρη προσθέτοντας ότι στις αρχές του μήνα έγινε μια συνάντηση όπου συζητήθηκε το θέμα των εφημεριών ειδικά στις Παθολογικές κλινικές  ώστε να υπάρχει συντονισμός και να μην αναγκάζονται ασθενείς να φεύγουν σε άλλα Νοσοκομεία και να ταλαιπωρούνται . 
Είπε ακόμη ότι έχουν ζητηθεί επικουρικοί ιατροί για να έρθουν στα Νοσοκομεία όμως οι προσπάθειες έχουν αποβεί άκαρπες γιατί δεν υπάρχουν στη λίστα γιατροί Παθολόγοι.  . Επιπλέον αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ του επικουρικού Παθολόγου της Ιεράπετρας . Έχει ζητηθεί και η πλήρωση θέση δυο ακόμη Παθολόγων εκ των οποίων η μια θέση να είναι Επιμελητή Α΄. Το χαμηλό ενδιαφέρον Παθολόγων είναι το κύριο πρόβλημα για όσα νοσοκομεία στη χώρα χρειάζονται Παθολόγους, σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Σπινθούρη . 
Σε ότι αφορά το αυτοδιοίκητο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι άποψή της είναι πως  το καλύτερο θα ήταν να υπήρχαν καλά οργανωμένες και στελεχωμένες μεγάλες υγειονομικές μονάδες. Παράλληλα να υπάρχουν  μικρότερες μονάδες  με πλούσιο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας  και προνοσοκομειακή  φροντίδα καθώς και ένα αναπτυγμένο και ενισχυμένο ΕΚΑΒ.  Τα δεδομένα αυτά δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Νομό για αυτό γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς με βάση τα σημερινά δεδομένα. Ωστόσο σημείωσε ότι η  διασύνδεση σε επιστημονικό επίπεδο είναι επιβεβλημένη. 
Όσο για το ότι δεν έρχονται γιατροί σχολίασε  ότι δεν πρέπει να δημιουργείται κλίμα αντιπαλότητας. Γιατροί εκφράζουν διστακτικότητα όταν πληροφορούνται ότι υπάρχει μια διαμάχη, παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων Θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος διεκδίκησης λύσης των προβλημάτων. Η ευθεία σύγκρουση  δεν έχει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα, επεσήμανε.  
 
Ακολουθεί συνέντευξη της κας Σπινθούρη