Μ. Θραψανιώτης : Αισιόδοξος για την επαναλειτουργία του Τμήματος ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα ( συνεντευξη)

11:22 π.μ. - Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
11:10 π.μ. - Δευ, 24/22/2016
Image: Μ. Θραψανιώτης : Αισιόδοξος για την επαναλειτουργία  του Τμήματος ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα ( συνεντευξη)

Υπάρχει θετική εισήγηση από τη διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης

Καλά τα νέα  για το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα σύμφωνα με ρεπορτάζ που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας και θέλουν  την κυβέρνηση να 
ετοιμάζεται να επαναεισαγάγει στο μηχανογραφικό δελτίο τμήματα ΤΕΙ τα οποία είχαν τεθεί σε καθεστώς μεταβατικότητας με το σχέδιο «Αθηνά» και επρόκειτο να καταργηθούν το 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΗτΣ», υπάρχουν σκέψεις ορισμένα τμήματα ΤΕΙ, όπως είναι το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα  να δεχθούν και πάλι εισακτέους από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.
Τον Ιούνιο, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζήτησε από τις διοικήσεις των 25 τμημάτων ΤΕΙ που βρίσκονται σε καθεστώς μεταβατικότητας να δηλώσουν εάν επιθυμούν τη συνέχιση της λειτουργίας τους, προσκομίζοντας παράλληλα μελέτη για το κόστος που μια τέτοια κίνηση θα επιφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό και πλέον εξετάζει τις προτάσεις τους. Πολιτική βούληση είναι να «σωθούν» όσα τμήματα «αδικήθηκαν» από την κυβέρνηση της Ν.Δ. καθώς θεωρούνται «υγιή», διαθέτουν δηλαδή το προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτούνται για τη λειτουργία τους. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι τον Φεβρουάριο, ώστε τα τμήματα να επαναεισαχθούν στα μηχανογραφικά δελτία και να δεχθούν εισακτέους από τον Σεπτέμβριο του 2017.

 
Ο ΗΧΩ επικοινώνησε με τον κυβερνητικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλη Θραψανιώτη ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επαναλειτουργία του Τμήματος στην Ιεράπετρα επισημαίνοντας ότι ο Νομός Λασιθίου υστερεί σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη σε ότι αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση . Τα θέματα αυτά έχουν τεθεί στην αναπληρωτή Υπουργό παιδείας όπου έχει επισημανθεί το ζήτημα της αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό και ανάμεσά τους και το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα. Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει θετική εισήγηση για το συγκεκριμένο τμήμα της Ιεράπετρας από τη Διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Κατέληξε λέγοντας οτι εξελίξεις αναμένονται περίπου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.