"Μαγειρέματα" καταγγέλλει εργαζόμενη για τις εκλογές στον Σύλλογο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

3:08 μ.μ. - Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022
03:02 μ.μ. - Τετ, 23/08/2022
Image: "Μαγειρέματα" καταγγέλλει εργαζόμενη για τις εκλογές στον Σύλλογο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Δεν με εκφράζει το Δ.Σ. θα ζητήσω τη διαγραφή μου από τον σύλλογο δηλώνει στον Ηχώ 99,8 η Μ. Μαρκάκη

Tην έντονη πικρία και δυσαρέσκειά της για τη στάση ορισμένων συναδέλφων της και τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξή νέου Δ.Σ. στον Σύλλογο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας εξέφρασε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 η κα Μαρία Μαρκάκη εργαζόμενη στο Νοσοκομείο. Η οποία μάλιστα κειμένου της (δείτε παρακάτω ) αναλύει τις θέσεις και τις απόψεις της. Στη συνέντευξή της αναφέρθηκε στα όσα έγιναν λίγο πριν τις εκλογές, την ένσταση που κατέθεσαν εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων και η ίδια ζητώντας μεταξύ άλλων να μετατεθεί η ημερομηνία των εκλογών , έκανε λόγο για διχασμό και μεθοδεύσεις που την οδήγησαν τελικά να αποσύρει την υποψηφιότητά της και μάλιστα όπως είπε θα ζητήσει τη διαγραφή της από μέλος του συλλόγου θεωρώντας ότι το νέο Δ.Σ. δεν την εκφράζει. 

AVE IMPERATOR MORITURI TE SALUTANT

(Αβε Καίσαρ!!!)

Μεγάλη μέρα η σημερινή!!!

Το Γ.Ν.ΚΥ.Ιεράπετρας βρίσκεται σε διαδικασία εκλογών για να εκλέξει τους αντιπροσώπους που θα εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στο Δ.Σ.. του Συνεργαζομένων Γ.Ν.ΚΥ.Ι.

Μόνο που η σημερινή εκλογική διαδικασία αποκλείει τις εκπλήξεις!!!!

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προκατασκευασμένο έντεχνα και στοχευόμενα.

Μετά την δύση του Ήλιου ως είθισται οι κάλπη θα κλείσει και οι εργαζόμενοι θα απολαύουν το προϊόν της μεθόδευσης, της πόλωσης, της ίντριγκας και των στείρων αντιπαραθέσεων που μια ομάδα εργαζομένων η οποία διεκδικεί <<τα σκήπτρα της κακώς νοούμενης εξουσίας τα τελευταία χρόνια>> καλλιεργεί τι διχασμό, διασπείρει ανέμους με αποτέλεσμα όλοι οι εργαζόμενοι να θερίζουν θύελλες!!!

Θεωρώ δόκιμο να αναφέρω ότι αποτελώ απερχόμενο μέλλος των δυο τελευταίων Δ.Σ. ως Γραμματέας στην πρώτη εκλογή μου, επί προεδρίας του αείμνηστου Αντώνη Τσικαλουδάκη και ως Αναπληρώτρια Γραμματέας του απερχόμενου Δ.Σ. του οποίου η στάση, οι θέσεις και τα πεπραγμένα μεμονωμένων Μελλών, μόνο υπερήφανη δεν με έκαναν να αισθάνομαι και μόνο πίκρα και απογοήτευση μου δημιούργησαν σαν άνθρωπο και σαν εργαζομένη στο Φορέα που εργάζομαι.

Και ερχόμαστε στο προκείμενο...

Μετά τη λήξη. του απερχόμενου Δ.Σ. που μόνο διχασμό. παραπληροφόρηση, στείρα δημοσιοποίηση και στοχευόμενο διασυρμό του Νοσοκομείου της πόλης μας προσέφερε, λόγω στάσης και τοποθετήσεων μεμονωμένων μελλών, προκηρύσσονται εκλογές.

Εκλογές λοιπόν!!!

Η υποτιθέμενη κοιτίδα των δημοκρατικών διαδικασιών!!!

Το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι!!!

Η δυνατότητα του κάθε ενεργού πολίτη, εργαζόμενου και μέλους γενικότερα μιας κοινωνίας-ομάδας να ασχολείται με τα κοινά, να εκπροσωπεί και να εκπροσωπείται.

Αν και πικραμένη και βαθύτατα καταρρακωμένη από στάσεις και συμπεριφορές που θεωρώ πλεονασμό να αναφέρω ξανά, υποκινούμενη αποκλειστικά από αισθήματα ανιδιοτέλειας και διάθεση για προσφορά και συνεργασία, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου υποψήφια στις προσεχείς εκλογές.

Δύο ημέρες πριν τη λήξη της ορισμένης προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, κατέθεσα την υποψηφιότητα μου σε μέλλος της ορισμένης 3μελούς Εφορευτικής Επιτροπής η οποία την παρέλαβε και την τοποθέτησε σε συρτάρι του γραφείου της.

Ουδέποτε έως σήμερα, στα χρονικά από την ίδρυση και την σύνταξη του καταστατικού λειτουργίας του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.- ΚΥ .Ιεράπετρας προέκυψε ή αναφέρθηκε ποτέ παραταξιακό ψηφοδέλτιο.

Πάντα από το 1982 και εντεύθεν που ιδρύθηκε ο Συλλ. Εργαζομένων και συνεστήθη το καταστατικό λειτουργίας του, οι υποψήφιοι για εκλογή Δ.Σ .συμμετείχαν σε ενιαίο αδιάσπαστο και απαλλαγμένο από οποιαδήποτε παραταξιακή διαφοροποίηση και χρωματισμό ψηφοδέλτιο.

Αφού κατέθεσα λοιπόν την υποψηφιότητά μου εγώ και άλλα τρία μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων (Μπουνιαλέτος Εμμανουήλ Διευθ/της Ε.Σ.Υ.Γεν Ιατρικής, Χατζάκης Σταύρος Επιμ. Καρδιολογίας και Παπαδοπούλης Γεώργιος Επ.Α΄ Ορθοπεδικής) διαπιστώνουμε εκ των υστέρων και μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων, ότι εμείς χαρακτηριστήκαμε και υποχρεωθήκαμε από την Εφορευτική Επιτροπή να κατέλθουμε ως μεμονωμένοι υποψήφιοι, ενώ είχε κατατεθεί παραταξιακό ψηφοδέλτιο 10 ατόμων, την ύπαρξη του οποίου δεν μας ανέφεραν ποτέ, θεωρώντας ότι εξαντλούν το πρωτόκολλο της δήθεν εχεμύθειας μεμονωμένα και με διακρίσεις καθώς βρισκόταν σε διαρκή και καθημερινή επαφή και διαπραγματεύσεις με τα μέλη του συνασπισμένου ψηφοδελτίου, αποκλείοντας εμάς τους τέσσερις <<παρειες>> από την ενημέρωση του στοχευμένου σχηματισμού τους!!!

Όταν καταθέσαμε και οι τέσσερις προφορική από 18/2/22 και γραπτή ένσταση από την 21/2/22 στην Εφορευτική Επιτροπή ζητώντας την συμμετοχή μας σε ενιαίο και αδιάσπαστο ψηφοδέλτιο που να δίνει τη δυνατότητα στην εκλογική βάση να εξαντλήσει το δημοκρατικό δικαίωμα της παροχής μέχρι 7 σταυρών, το μόνο που συναντήσαμε ήταν άτεγκτο και στεγανό τείχος αδιαλλαξίας και δεσποτισμού.

Στην εναλλακτική πρότασή μας επίσης για μετάθεση των εκλογών 5 μέρες αργότερα, προκειμένου να μας δοθεί το περιθώριο συγκρότησης παραταξιακού ψηφοδελτίου και από εμάς, συναντήσαμε στείρα άρνηση!!!

Και ερωτώ!!!

Βάσει ποιας λογικής και ποιας ισομοιρίας εγώ υποχρεώνομαι να ψηφιστώ με ένα σταυρό και ο συνασπισμός των 10 ατόμων με 7 ???

Με ποιες Δημοκρατικές διαδικασίες ένας συνασπισμός εξασφαλίζει προκαταβολικά την πλειοψηφία αποκλείοντας τους υπολοίπους υποψηφίους σε συγκεκριμένο μειοψηφικό αποτέλεσμα???

Φυσικά απέσυρα την υποψηφιότητα μου επειδή ουδέποτε στη ζωή μου επέτρεψα σε κανένα να με χειραγωγεί και να με κατευθύνει, ούτε το έπραξα ποτέ σε άλλον.

Καθετί προκατασκευασμένο και μη ηθικό μόνο απέχθεια και αποτροπιασμό μου προκαλεί

Απόψε λοιπόν αφού προκύψει ο θρίαμβος της εκλογικής νίκης του διχασμού του αποκλεισμού και της μεθόδευσης ας αναλογιστούν όλοι το κόστος και το μέγεθος της ευθύνης που τους αναλογεί!!!

Κρίμα που για άλλη μια φορά επικράτησε η στείρα αδιαλλαξία και ο εμπαιγμός!!!!

ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΙΚΑΛΟΥΔΑΚΗ

Συγνώμη Αντώνη.

Αλλά δυστυχώς τίποτα δεν είναι ίδιο πια!!!

Μαρία Γ. Μαρκάκη