Μαγεμένος από το Σπήλι δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

3:52 μ.μ. - Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019
03:03 μ.μ. - Τρί, 05/52/2019
Image: Μαγεμένος από το Σπήλι δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

Με την ομιλία του στα Χανιά ολοκληρώνεται η περιοδεία του

Μαγεμένος δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας από την περιοχή του Σπηλίου σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.
 
Ο πρωθυπουργός έφτασε το μεσημέρι στο Σπήλι όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο του Αγίου Βασιλείου και άλλους εκπροσώπους φορέων.
 
Ο κ. Τσίπρας εξήρε το έργο του δημάρχου, Γιάννη Ταταράκη χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν «άξιο άνθρωπο» και δήλωσε με σιγουριά πως «θα ξαναβγεί με ευκολία από την πρώτη Κυριακή».
 
Παράλληλα ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για το οδικό δίκτυο στον Πλακιά λέγοντας πως θα προχωρήσει άμεσα αυτό το έργο.
 
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης μίλησε με καλά λόγια για τον πρωθυπουργό λέγοντας πως συχνά επισκέπτεται το Ροδάκινο με την οικογένειά του.
 
Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» από τον οποίο ο δήμος έχει καταφέρει να εντάξει αρκετά προγράμματα ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή επανέφερε το θέμα του ΒΟΑΚ στον πρωθυπουργό ζητώντας του να δώσει βαρύτητα στην ολοκλήρωσή του.
 
Με ομιλία στα Χανιά ολοκληρώνεται η περιοδεία του πρωθυπουργού
 
Αμέσως μετά το Σπήλι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κατευθυνθεί προς τα Χανιά.
 
Εκεί, μετά από ολιγόωρη ξεκούραση, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου στις 7.30 το απόγευμα.
 
Με μαντινάδες η υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στα Ανώγεια
 
Με μαντινάδες υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα οι Ανωγειανοί κατά την σημερινή επίσκεψή του στην περιοχή.
 
Ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του έφτασαν γύρω στις 11:30 στα Ανώγεια, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν επιφυλάξει θερμή υποδοχή με τα καθιερωμένα κεράσματα και τις μαντινάδες που απευθύνονταν στον Αλέξη Τσίπρα.
 
Μία από τις μαντινάδες που ακούστηκαν ήταν η ακόλουθη:
 
“Πρώτη φορά πρωθυπουργός τετραετία κλείνει,
 
και ούτε περιθώριο των αλλωνών αφήνει”
 
Μετά την υποδοχή, ο κ. Τσίπρας κατευθύνθηκε στον χώρο του Δημαρχείου, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καρέλλη.
 
Κατά την υποδοχή του στο δημαρχείο ο κ. Καλλέργης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων για την περιοχή και την Κρήτη γενικότερα.
 
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η διεκδίκηση των επανορθώσεων αποτελεί χρέος της Ελλάδας απέναντι στην ιστορία και ευχήθηκε η Γερμανία να αντιληφθεί τη διάσταση πάνω στην οποία κινούνται οι ελληνικές ενέργειες.
 
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ανωγείων αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας του δρόμου Ανώγεια – Ηράκλειο, αναπτυξιακό έργο για το οποίο ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει άμεσα με δεδομένο ότι οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις έχουν υπογραφεί.
 
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στον ΒΟΑΚ επαναλαμβάνοντας ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενοι διαγωνισμοί ώστε η Κρήτη να αποκτήσει ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο.
 
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αφού περπάτησε στους δρόμους των Ανωγείων και δέχθηκε τα καθιερωμένα κεράσματα με ρακή και παραδοσιακά εδέσματα από τους κατοίκους της περιοχής επισκέφθηκε το σπίτι του Νίκου Ξυλούρη.
 
 
cretapost.gr