Μαίνονται οι «εχθροπραξίες» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ΠΓΔΜ

8:54 π.μ. - Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018
08:02 π.μ. - Παρ, 02/54/2018
Image: Μαίνονται οι «εχθροπραξίες» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ΠΓΔΜ

Εν μέσω απειλών Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό μετά τις επιθετικές δηλώσεις Ντιμιτρόφ, την ώρα που στο εσωτερικό πεδίο το κλίμα οξύνουν επικίνδυνα οι απειλές του Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο, οι οποίες προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση.
 
Αλλά και οι ενδοκυβερνητικές «εχθροπραξίες» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαίνονται με αμείωτη ένταση, με τον Δημήτρη Καμμένο στο επίκεντρο, και βαραίνουν το κλίμα συμβίωσης των κυβερνητικών εταίρων.
 
Ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ενημέρωσε για τις εξελίξεις τον πρωθυπουργό, σε συνέντευξή του στο Reuters επιμένει ότι οι ελληνικές προτάσεις θα κατατεθούν εντός του Φεβρουαρίου και σε ερώτηση τι θα συμβεί εάν το ζήτημα δεν έχει κλείσει έως τον Ιούνιο και τη σύνοδο του ΝΑΤΟ απαντά κοφτά: «Θα έχει κλείσει». Παράλληλα, εμφανίζεται προσεκτικός αναφορικά με το συλλαλητήριο, υποστηρίζοντας ότι και στις δύο χώρες υπάρχουν άνθρωποι «που δεν έχουν κακή πρόθεση και βλέπουν το πρόβλημα από διαφορετική οπτική γωνία». 
 
Το αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών επανέφερε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με το Μαξίμου να επιλέγει μέσω κύκλων του να επιτεθεί στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο αλυτρωτισμός του για την εξουσία», σημείωναν.
 
Σε ό,τι αφορά την σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πλέον εκφεύγει εκτός ορίων και το κλίμα αποτυπώνει μια φράση του Κώστα Ζαχαριάδη: «Εάν πυροβολούμε τη συνεργασία, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε». Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκτίμησε μάλιστα (Real FM) ότι ο Δ. Καμμένος υπηρετεί σχέδιο ρήξης μεταξύ των εταίρων και ανατροπής της κυβέρνησης. 
 
«Κάποιος είχε πει, από το δικό μου κόμμα, ότι δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με τα συλλαλητήρια. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό», ανέφερε σε παρέμβασή του (Alpha) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
 
Από την πλευρά του, ο Δ. Καμμένος σήκωσε ξανά το γάντι και αφού απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ «δεξιά στροφή», επιτέθηκε με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς στον Δ. Παπαδημούλη. «Είναι καθ’ έξιν ρουφιάνος και τώρα ρουφιανεύει και τους ΑΝΕΛ», είπε (Real FM). Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως μπορεί πράγματι να πέσει η κυβέρνηση εάν δεν στηριχθεί από τους ΑΝΕΛ η συμφωνία για την ΠΓΔΜ, δηλώνοντας ότι αδιαφορεί για την κυβερνητική συνοχή και νοιάζεται μόνο για το κόμμα του, προβλέποντας «δύσκολη την επόμενη μέρα» σ' αυτή την περίπτωση.
 
 
Πηγή: in.gr