Μακράκης: Τα κλειστά τμήματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι λόγω κορωνοϊού

11:53 π.μ. - Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
11:01 π.μ. - Πέμ, 28/53/2021
Image: Μακράκης: Τα κλειστά τμήματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι λόγω κορωνοϊού

Την εικόνα των κλειστών σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι μας δίνει ο Προϊστάμενος κος Μακράκης

Ο κος Μακράκης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου μίλησε στον Ηχώ 99,8 σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει ο Νομός Λασιθίου σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε: Στη Σητεία υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο τμήματα κλειστά εδώ και 10 - 11 μέρες και τελειώνει σε λίγες μέρες η καραντίνα. 2 κρούσματα σε ένα δημοτικό και ένα νηπιαγωγείο στον Άγιο Νικόλαο, τα οποία προέρχονατι από την ίδια οικογένεια, την Νηπιαγωγό και το παιδί της και ένα κρούσμα στην Ιεράπετρα με αποτέλεσμα να μπει σε αναστολή τμήμα παιδικού σταθμού στην Ιεράπετρα για 14 ημέρες.

Το ανησυχητικό είναι πως υπάρχουν κρούσματα και σε παιδικό σταθμό στον Άγιο Νικόλαο, 3 κρούσματα εκπαιδευτικών και τρία παιδιών. Ο κος Μακράκης τόνισε πως πρέπει "να δείξουμε την ατομική μας ευθύνη και αυξημένη προσοχή γιατί βρισκόμαστε στο τέλος αυτής την πανδημίας με τους εμβολιασμούς, αν και πάνε αργά, υπάρχουν όπως και τα φάρμακα. Καλό είναι να προσέχουμε όλοι αυτό το διάστημα για να το περάσουμε όλο αυτό όσο γίνεται ανώδυνα".

Διευκρινίζει πως όταν αναφέρεται σε κοινωνική ευθύνη σε παιδιά νηπιαγωγείου στην ουσία αναφέρεται στους γονείς. Όταν βλέπουν οι γονείς ότι το παιδί παρουσιάζει συμπτώματα πχ πυρετό πρέπει να παραμείνει στο σπίτι. Πρέπει να προσέχουμε όλοι ειδικά οι γονείς, να τηρούνται τα μέτρα, να φοράμε μάσκες και από πλευράς σχολείων να γίνονται απολυμάνσεις, και να μην υπάρχει συνωστισμός.

Τέλος, για τις ιχνηλατήσεις ο κος Μακράκης ανέφερε πως το αδερφάκι του παιδιού που βρέθηκε θετικό στον ιό στην Ιεράπετρα σήμερα θα πάει στο Νοσοκομείο να κάνει το τεστ και πως δεν ξέρουμε ακόμη τα αποτελέσματα. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς του Νομού Λασιθίου έγιναν 600 τεστ μόλις άνοιξαν τα σχολεία. Από εκεί και πέρα πρέπει να έρθουμε ξανά σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Μακράκη: