Μακράκης: Τι θα ισχύσει από Δευτέρα στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Ιεράπετρας

8:41 π.μ. - Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020
08:11 π.μ. - Παρ, 06/41/2020
Image: Μακράκης: Τι θα ισχύσει από Δευτέρα στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Ιεράπετρας

Ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου στον Ηχώ 99,8 για τα νέα μέτρα και τη μετακίνηση μαθητών και συνοδών τους

Η χώρα εισέρχεται σε νέο καθολικό lockdown από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Σε αντίθεση με το lockdown της περασμένης άνοιξης, αυτή τη φορά τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής θα παραμείνουν ανοιχτά. Οι γονείς των μαθητών θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένα βήματα κατά τις μετακινήσεις από και προς το σχολείο.

Ο αριθμός 4 στο 13033 θα επιτρέπει τη συνοδεία των μαθητών στο σχολείο. Παράλληλα, οι γονείς - συνοδοί πρέπει να έχουν μαζί τους το απαραίτητο έγγραφο που δηλώνει ότι το παιδί τους φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο. Το συγκεκριμένο έγγραφο, που ονομάζεται Βεβαίωση Κυκλοφορίας Ανηλίκου/ης Μαθητή/τριας θα πρέπει να έχει την υπογραφή του διευθυντή του σχολείου. Επίσης σχετικό έγγραφο θα προμηθευτεί και ο εκπαιδευτικός. Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Μανώλης Μακράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι από πλευράς τους θα κάνουν τις κινήσεις που προβλέπονται ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των παιδιών. Χρειάζεται καλή συνεργασία και ψυχραιμία και όλα θα πάνε καλά.

Ως προς το 6ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας που προ ημερών ένα παιδί βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό είπε ότι θα γίνουν τα τεστ στους εκπαιδευτικούς και θα τηρηθούν όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει προκύψει κάποιο νέο περιστατικό και φαίνεται πως δεν υπήρξε διασπορά.