Μανουσάκης: Παγκόσμια ημέρα υγείας με υγειονομικούς σε αναστολή

12:19 μ.μ. - Πέμπτη, 7 Απριλίου 2022
12:04 μ.μ. - Πέμ, 07/19/2022
Image: Μανουσάκης: Παγκόσμια ημέρα υγείας με υγειονομικούς σε αναστολή

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στον Ηχώ 99,8

Παγκόσμια ημέρα υγείας σήμερα και ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου κ. Γ. Μανουσάκης μιλά στον Ηχώ 99,8 για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας.

Έκανε αναφορά στην πανδημία, όπου η χώρα μας όπως υποστήριξε δεν πάει καλά, μίλησε για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ενώ στη συνέχεια ανέλυσε στοιχεία από το νομοσχέδιο που προωθείται, το πως θα λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία, το πόσο θα επιβαρυνθεί τελικά ο πολίτης και γιατί τελικά οδεύουμε προς ιδιωτικοποιήσεις στον χώρο της υγείας.

Σε άλλο σημείο είπε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στα Νοσοκομείο. Η  κατάσταση επιβαρύνθηκε από το ότι δεν γίνονται νέες επαρκείς προσλήψεις, από τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης με τις θέσεις να μην αναπληρώνονται αλλά και από  την αναστολή στην οποία  τέθηκε το ανεμβολίαστο προσωπικό.

Στάθηκε μάλιστα στο σημείο λέγοντας ότι η κυβέρνηση στέκεται τιμωριτικά απέναντι στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, οι οποίοι θα μπορούσαν να παραμείνουν στις θέσεις τους κάνοντας τεστ  2 φορές την εβδομάδα  ώστε, μεταξύ άλλων, να μην αποδυναμωθούν κλινικές.

Προσθέτοντας,  ότι στην 7η ΥΠΕ έχουν αναρτηθεί  οι πίνακες κατάταξης για το λοιπό επικουρικό προσωπικό με διάφορες ειδικότητες εκτός ιατρικού προσωπικού, αλλά δεν έχει ακόμη γνωστό πόσοι θα έρθουν στον νομό Λασιθίου.