Μαρία Κτιστάκη: Μεγάλη ανταπόκριση στη συλλογή υπογραφών κατά του ξεπουλήματος για τη Μεγάλη Παραλία

11:26 π.μ. - Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016
11:07 π.μ. - Τετ, 20/26/2016
Image: Μαρία Κτιστάκη: Μεγάλη ανταπόκριση στη  συλλογή υπογραφών κατά του ξεπουλήματος για τη  Μεγάλη Παραλία

Μια πρώτη κίνηση αντίδρασης από την Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας.

 
Ξεκίνησε από την Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας η συλλογή υπογραφών ενάντια σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση της Μεγάλης Παραλίας. Η κίνηση για τη συλλογή υπογραφών είναι μια πρώτη δράση διαφωνίας στο ξεπούλημα της Μεγάλης Παραλίας ακίνητα της οποίας έχουν τεθεί από το ΤΑΙΠΕΔ σε ηλεκτρονική δημοπρασία από τις 15 Ιουλίου. Από την Επιτροπή αγώνα θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις όπως μας ενημέρωσε εκ μέρους της Επιτροπής  η κ. Μαρία Κτιστάκη. 
 
ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Οι δημότες και κάτοικοι της Ιεράπετρας καθώς και όσοι αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, απαιτούμε την άμεση ακύρωση της ηλεκτρονικής δημοπράτησης των 16 στρεμμάτων της Μεγάλης Παραλίας  Κουτσουναρίου, Ιεράπετρας που ξεκίνησε στις 15/7/2016. Απαιτούμε, επίσης, να απενταχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η υπόλοιπη έκταση που προορίζεται για «αξιοποίηση»-ξεπούλημα σύμφωνα με τις επιταγές των Μνημονίων, της ΕΕ και των τοκογλύφων-δανειστών.
Δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο αυτή την περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, που αποτελεί επιπλέον προστατευόμενη περιοχή, και απαιτούμε η κυριότητά της, όπως και της ευρύτερης περιοχής που καθορίζεται μεταξύ της παλιότερης και της νέας γραμμής αιγιαλού, να περιέλθει στο Δήμο Ιεράπετρας και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.