Μαρίνα, ηλεκτροφωτισμός και ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους πολίτες στις προτεραιότητες του νέου Αντιδημάρχου Α. Σκουλούδη

1:04 μ.μ. - Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024
01:01 μ.μ. - Παρ, 26/04/2024
Image: Μαρίνα, ηλεκτροφωτισμός και ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους πολίτες στις προτεραιότητες του νέου Αντιδημάρχου Α. Σκουλούδη

Τι είπε για βρεφονηπιακούς σταθμούς και πανεπιστημιακές σχολές

Ο κ. Aνδρέας Σκουλούδης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής Διαφάνειας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, φιλοξενήθηκε στον Ηχώ 99,8 σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει πλήρη εικόνα των οικονομικών του Δήμου από το 2019 έως το 2023 καθώς και την χρηματοδότηση για τα παραπάνω χρόνια που δόθηκε από την κυβέρνηση. Για τη δημιουρία μαρίνας στην Ιεράπετρα, ο κ. Σκουλούδης ανέφερε ως παράδειγμα τον Δήμο της Κω λέγοντας πως είναι ένας παρόμοιος δήμος με τον δικό μας και πέτυχε μείωση των δημοτικών τελών κατά 20% κατασκευάζοντας μια καταπληκτική μαρίνα. Χρειάστηκε περίπου 2,5 χρόνια για να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο. «Στόχος μας αποτελεί να έχουμε και εμείς σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μια μαρίνα λειτουργική και κερδοφόρα.»

Επόμενος στόχος του αποτελεί η εγκατάσταση κατάλληλου φωτισμού στην πόλη. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες που εγκαθιστούν άμεσα καινούριο φωτισμό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει άμεσα ο Δήμος το έργο αυτό. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε άμεσα και καλής ποιότητας φωτισμό στον Δήμο. «Το έχουν κάνει και άλλοι δήμοι και θα μπορούσε να λυθεί με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα.»

Ακόμη, μίλησε για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την τουριστική συνεργασία του Δήμου μας με έναν Δήμο της Κύπρου. Το πρόγραμμα αυτό αφορά την προώθηση του τουρισμού μέσω των μελισσοκόμων φωτογραφίζοντας τη δημιουργία μελισσοκομικού πάρκου στο Σελάκανο.

Ο κ. Σκουλούδης αναφέρθηκε και στην πλήρη αυτοματοποίηση των υπηρεσιών με τον κατάλληλο αριθμό προσωπικού. Προς το παρόν υπάρχουν 3 άτομα στον δήμο με άριστες γνώσεις Πληροφορικής. Όνειρο του αποτελεί η δημιουργία ενός επιχειρησιακού κέντρου Πληροφορικής στο σημείο που στεγαζόταν η παλιά Βιβλιοθήκη. Το συγκεκριμένο έργο θα έχει ως στόχο να υπάρχει άμεση επέμβαση από τις αρμόδιες αρχές όταν προκύπτουν προβλήματα στην πόλη, με τη συμμετοχή των πολιτών.

Σχετικά με το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, ανέφερε πως η πρόταση του για τους εθελοντές είχε αρνητικές και θετικές αντιδράσεις. Ο Δήμος χρεώνεται 18 χιλιάδες ευρώ για το διάστημα του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου. Ο ίδιος έχει 5 προτάσεις, η μια εκ των οποίων αφορούσε τους εθελοντές για την ομαλή λειτουργία του ολοημέρου. Δυστυχώς το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών δεν επαρκεί και θα υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση ασθενείας ενός εργαζομένου όπως και επιβολή προστίμου. Ο ίδιος υπογράμμισε πως μετά το Δημοτικό Συμβούλιο θα δημοσιοποιηθούν οι υπόλοιπες προτάσεις του. Το πρόβλημα θα λυθεί με την πρόσληψη εργαζομένων καθώς δεν διαπραγματεύεται η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών.

Τέλος, όσον αφορά τα ΑΕΙ είπε ότι παραποιήθηκε η πρόταση του και εξήγησε ότι το κτήριο του ΟΑΕΔ που υπάρχει στην Ιεράπετρα και φιλοξενούσε το ΤΕΙ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας μεταπτυχιακών ή προπτυχιακών φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο που έρχονται εδώ για 2 μήνες για τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Αυτοί οι φοιτητές φιλοξενούνται προς το παρόν στην Παχειά Άμμο. Κλείνοντας, ο κ. Σκουλούδης υπογραμμίζει πως μέσω μικρών βημάτων σαν κι αυτό, θα μπορούσαμε στο μέλλον να αποτελούμε μέρος του πανεπιστημιακού χάρτη.