Μαρτύρησαν στα χέρια των κουκουλοφόρων

6:01 μ.μ. - Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017
06:05 μ.μ. - Δευ, 22/01/2017
Image: Μαρτύρησαν στα χέρια των κουκουλοφόρων

Μαρτυρικές στιγμές στα χέρια αδίστακτων κουκουλοφόρων έζησαν τις τελευταίες ώρες δύο άνδρες στις Μοίρες

Η τελευταία υπόθεση που απασχόλησε τις Αρχές είναι αυτή στις Μοίρες όπου σήμερα τα ξημερώματα δύο άγνωστα άτομα που είχαν φροντίσει να καλύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν στο σπίτι ενός 64χρονου με κίνητρο όπως φαίνεται, τη ληστεία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες,οι δύο δράστες, αφού έδεσαν τον 64χρονο, τον απείλησαν και του ζήτησαν να τους υποδείξει που έχει βάλει τα χρήματά του ενώ δεν δίστασαν και να τον χτυπήσουν.
Αφού έκαναν άνω - κάτω το σπίτι του θύματος, διαπίστωσαν ότι δεν θα βρουν κάτι πολύτιμο κι έτσι αποφάσισαν να πάρουν το αυτοκίνητο του 64χρονου και να τραπούν σε φυγή.
 
Ο 64χρονος λίγο αργότερα κατάφερε να ειδοποιήσει την Αστυνομία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών για τις πρώτες βοήθειες. Εκεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεταφέρθηκε με τραύμα στο φρύδι, πολλαπλές εκχυμώσεις στο πρόσωπο, στους αστραγάλους και τους καρπούς.
 
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε συσπάσεις στην κοιλιακή χώρα, κάτι που δείχνει ότι εκτός από το πρόσωπο, το θύμα δέχθηκε χτυπήματα και στην κοιλιά.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τα τραύματά του και όπως είπαν χαρακτηριστικά, ήταν πολύ τυχερός. 
 
Η τοπική ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ έρευνες διεξάγονται και για το ΙΧ που έκανε φτερά.
 
Δεύτερο περιστατικό με θύμα πάλι ηλικιωμένο
 
Δυστυχώς, η υπόθεση του 64χρονου δεν ήταν η μόνη που απασχόλησε τις Αρχές του νησιού τις τελευταίες ώρες καθώς ένας ακόμη άνθρωπος, επίσης ηλικιωμένος, έζησε παρόμοιες στιγμές στα χέρια αγνώστων ατόμων.
 
Πρόκειται για έναν 75χρονο άνδρα που το περασμένο Σάββατο και ενώ βρισκόταν αμέριμνος μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Μανωλιανά Ιεράπετρας, είδε ξαφνικά τρία άτομα με κουκούλες να εισβάλλουν στο σπίτι του. 
 
Αφού τον απείλησαν, τον έδεσαν χειροπόδαρα και στη συνέχεια τον άφησαν στο κρεβάτι προκειμένου να συνεχίζουν τη δράση τους ανενόχλητοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις δράστες δεν φαίνεται να τον έχουν χτυπήσει, ωστόσο το γεγονός και μόνο ότι τον έδεσαν, δείχνει τις προθέσεις που είχαν.
 
Αφού δεν βρήκαν κάτι να πάρουν, έγιναν καπνός αφήνοντας πάνω στο κρεβάτι τον ηλικιωμένο άνδρα, δεμένο χειροπόδαρα. Ευτυχώς για εκείνον, οι εισβολείς δεν τον είχαν δέσει καλά κι έτσι λίγες ώρες αργότερα και μετά από πολλές προσπάθειες, ο 75χρονος κατάφερε να λυθεί και να σπεύσει στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό.
 
Πηγή: ekriti.gr