Μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα γνωρίζοντας παράλληλα τις ομορφιές της Ιεράπετρας και του Λασιθίου

10:44 π.μ. - Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021
10:08 π.μ. - Παρ, 13/44/2021
Image: Μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα γνωρίζοντας παράλληλα τις ομορφιές της Ιεράπετρας και του Λασιθίου

Ο Μανώλης Πετάσης μας γνωρίζει το Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του BIC Κρήτης στην Ιεράπετρα

Σε εξέλιξη είναι τα μαθήματα για το 3ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Β.I.C. Κρήτης

Το 3ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού BIC Κρήτης υλοποιείται στις σύγχρονες αίθουσες του ανακαινισμένου κτηρίου του B.I.C. Κρήτης, με συμμετοχές από 10 χώρες της Ευρώπης. Οι συμμετέχοντες κατανεμήθηκαν σε 4 τάξεις αντίστοιχες με το επίπεδο ελληνομάθειας τους. Οι διδάσκοντες είναι καθηγητές φιλόλογοι με εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς. Φέτος διδάσκουν η Ρένα Αχλάτη, η Μαρία Φραγκούλη, η Βασιλεία Μπαλοθιάρη και ο Πετάσης Μανώλης, ο οποίος έχει την ευθύνη για την οργάνωση του 3ου Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας - Ιεράπετρα- Αύγουστος 2021.

hxonews

Εκτός από τα μαθήματα προγραμματίζονται διάφορες δραστηριότητες πολιτιστικού εκπαιδευτικού και φυσιολατρικού χαρακτήρα, στις οποίες συμμετέχουν επίσης Έλληνες φίλοι βοηθώντας έτσι τους μαθητές του θερινού σχολείου να κάνουν πρακτική στη γλώσσα, να εξοικειωθούν περισσότερο με την ελληνική νοοτροπία, να γνωρίσουν καλύτερα τον πολιτισμό μας, να έρθουν σε επαφή βιωματικά με την Ελλάδα, την Κρήτη, την Ιεράπετρα.

hxonews
hxonews
hxonews

Οι Συμμετέχοντες γνωρίζουν την κρητική φύση, διασχίζουν φαράγγια, κάνουν τη βόλτα τους στα όμορφα χωριά μας , απολαμβάνουν κρητική ρακή και νόστιμα μεζεδάκια, θαυμάζουν το απέραντο γαλάζιο και κολυμπούν στις όμορφες παραλίες του τόπου μας.

hxonews

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Κύρβεια που διοργανώνει το ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ Δήμου Ιεράπετρας και σε συνεργασία με το 3ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Β.I.C. Κρήτης το θεατρόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση ¨ Η Απολογία του Σωκράτη" τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, στο θεατράκι ΜΙΝΩΣ στις 9.30 το βράδυ.  Είσοδος ελεύθερη. Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει τρόφιμα που θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Μανώλης Πετάσης