Μαχαίρωσαν 11χρονο στην Εύοσμο: «Με χτύπησαν ξανά γιατί ο μπαμπάς μου βγήκε και μίλησε»

3:36 μ.μ. - Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022
03:05 μ.μ. - Τετ, 25/36/2022
Image: Μαχαίρωσαν 11χρονο στην Εύοσμο: «Με χτύπησαν ξανά γιατί ο μπαμπάς μου βγήκε και μίλησε»

Θύμα συστηματικού εκφοβισμού είναι εδώ και περίπου δύο χρόνια ένας 11χρονος στον Εύοσμο, όπως κατήγγειλε ο πατέρας του, με αποκορύφωμα την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε

Μάλιστα, παρά την ενημέρωσή του σχολείου αλλά και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ο 11χρονος δέχθηκε ξανά επίθεση από νεαρούς, οι οποίοι τον απείλησαν ότι αν ξαναπεί κάτι ο πατέρας του, θα τον χτυπήσουν πάλι.

«Θέλουν να μην έχω παρέα. Και σήμερα πάλι με χτύπησαν, γιατί έπαιζα με τάπες. Με έσπρωξαν και μου έριξαν το φαγητό. Με κορόιδευαν, μου έκαναν ερωτήσεις. Με ρωτούσαν γιατί βγήκε και τα είπε αυτά ο μπαμπάς σου. Με απείλησαν ότι αν το ξανακάνει, αν το ξαναπεί ο μπαμπάς σου μου είπαν εμείς θα σε χτυπάμε. Ένας με απειλούσε και μαλώσαμε. Μου πήρε τα γυαλιά».

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο 11χρονος στο Focus FM, οι απειλές και η βία συνεχίζονται και μετά το σχολείο, ενώ αναφέρθηκε και στην επίθεση με το μαχαίρι που δέχθηκε: «Μετά το σχολείο, ένας κουβαλά πάνω του και μαχαίρι, μου το έδειξε. Μια μέρα, ήρθαν κοντά μου τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Ο ένας από αυτούς μου έβγαλε την μπλούζα και με χαράκωσε μια λεπίδα. Αυτά τα παιδιά είναι ανεξέλεγκτα… την προηγούμενη εβδομάδα με κορόιδευαν ξανά. Για το σπίτι μου, ότι το σπίτι μου είναι βρώμικο και έκαναν διάφορες χειρονομίες. Μια μέρα έβρισαν ακόμη και την μαμά μου που ήρθε στο σχολείο, και την Παναγία και τον Χριστό. Μου έριξαν κάτω, μέχρι και το αντίδωρο από την εκκλησία μια μέρα».

Προκαταρκτική εξέταση

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με την καταγγελία.

Το ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα:

Της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, για περιστατικά τα οποία δεν έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία και για υπόθαλψη εγκληματία σχετικά με τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δέχτηκαν σχετικές καταγγελίες και φέρονται ότι δεν έκαναν τίποτα.

tvxs.gr