"Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα": Συνεχίζεται η αποψίλωση των υπηρεσιών στην Ιεράπετρα

7:53 π.μ. - Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021
07:02 π.μ. - Τρί, 02/53/2021
Image: "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα":  Συνεχίζεται η αποψίλωση των υπηρεσιών στην Ιεράπετρα

Με λάθος κριτήρια αντιμετωπίζει το θέμα των ΕΛΤΑ στην Ιεράπετρα η δημοτική αρχή

Στο στόχαστρο για αυτήν τη φορά είναι το πιθανό κλείσιμο του περιφερειακού τμήματος των ΕΛΤΑ που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού και η συρρίκνωση των οργανικών θέσεων στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ιεράπετρα. Το θέμα του πιθανού κλεισίματος του περιφερειακού υποκαταστήματος στο Μακρύ Γιαλό έθεσε η δημοτική αρχή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με τον πρόεδρο να εισηγείται το θέμα ως έκτακτο και να ζητάει την στήριξη των δημοτικών συμβούλων για την έκδοση ψηφίσματος στήριξης του συγκεκριμένου υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ κύριος Α.Πανταζής αναφερόμενος στο θέμα έθεσε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες και το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ιεράπετρα, πρόβλημα που έχει γίνει εντονότερο μετά την αλλαγή του χρόνου όπου αποχώρησαν έμπειρα στελέχη λόγω συνταξιοδότησης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η υποστελέχωση και η υποβάθμιση του κεντρικού καταστήματος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία του υποκαταστήματος στο Μακρύ Γιαλό, μιας και η διαλογή της αλληλογραφίας και των δεμάτων για την ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού γίνεται από το κεντρικό κατάστημα και μετά αποστέλλονται στο περιφερειακό κατάστημα. Ο κύριος Πανταζής και τα μέλη της παράταξης του, έθεσαν την ανάγκη η δημοτική αρχή να συμπεριλάβει και το κεντρικό κατάστημα της Ιεράπετρας στην έκδοση του ψηφίσματος. Κάθετα αντίθετη και διαρκώς αρνούμενη η δημοτική αρχή παρέπεμψε το θέμα του κεντρικού καταστήματος σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Η δημοτική αρχή όφειλε να γνωρίζει το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα ΕΛΤΑ Ιεράπετρας μιας και ο πρώτος θιγόμενος από την καθυστέρηση επίδοσης της αλληλογραφίας (λογαριασμοί ΔΕΗ ύδρευσης και άρδευσης) είναι ο δήμος Ιεράπετρας, με αυτονόητη την καθυστέρηση είσπραξης σημαντικών εσόδων για τον δήμο με ότι αυτό συνεπάγεται. Έντονο πρόβλημα υπάρχει και στην πληρωμή των συντάξεων με σοβαρές καθυστερήσεις στα χωριά, σε ανθρώπους που αδυνατούν να μετακινηθούν στο αστικό κέντρο ενώ σοβαρό πρόβλημα αναμονής έχει δημιουργηθεί στους δημότες και τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα τον δήμο μας και επισκέπτονται τα γκισέ των ΕΛΤΑ.

Η δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ εστιάζει και δίνει την απαιτούμενη έμφαση σε θέματα παροχής υπηρεσιών που αφορούν όλους τους δημότες του Δήμου Ιεράπετρας, προσπαθεί και επιδιώκει με κλίμα συνεργασίας, την άμεση στελέχωση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ στην Ιεράπετρα. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τον ίδιο τον προϊστάμενο των ΕΛΤΑ ότι από τις δώδεκα μόνιμες οργανικές θέσεις το προσωπικό που έχει απομείνει είναι τέσσερα άτομα με συνέπια να έχουν καταργηθεί οι δυο από τους τέσσερις αστικούς τομείς διανομής και η καθυστέρηση της αλληλογραφίας στην πόλη της Ιεράπετρας και στα χωριά να έχει συνεχώς αυξανόμενη τάση. Από την άλλη μεριά το εναπομείναντα προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταπεξέλθει στο τεράστιο βάρος που έχει φορτωθεί στις πλάτες τους. Μετά τα παραπάνω η δημοτική αρχή οφείλει να αντιληφθεί ότι ο δήμος Ιεράπετρας είναι ενιαίος και αδιαίρετος, να σταματήσει να λειτουργεί με κριτήρια τον τόπο καταγωγής του δημάρχου και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Είναι πραγματικά ασύλληπτο να έρχεται το θέμα της υποστελέχωσης του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Μακρύ Γιαλού ως έκτακτο θέμα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη και τελικά να αποκλείεται από το ψήφισμα το κεντρικό κατάστημα της Ιεράπετρας. Την ίδια στιγμή να παρακαλούμε την δημοτική αρχή για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα σοβαρά θέματα που χρονίζουν και αφορούν την υγεία και το νοσοκομείο Ιεράπετρας αλλά και θέματα λειτουργίας κεντρικών υπηρεσιών στον δήμο μας και αυτά να στέλνονται στις καλένδες. Για την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων στον δήμο μας απαιτείται σύμπνοια, συνέπεια και η συνεργασία όλων καθώς και η άμεση λήψη αποφάσεων για να μην βρεθούμε για άλλη μια φορά εν όψει δυσάρεστων εξελίξεων. Τέλος καλούμε τον δήμαρχο να προχωρήσει σε άμεση συνάντηση με τον προϊστάμενο των ΕΛΤΑ της Ιεράπετρας.

Μένουμε κοντά στους δημότες, συμμετέχουμε και συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του τόπου μας.

Με εκτίμηση,

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής

Πανταζής Θ. Αργύρης