Με 20 εκ. ευρώ προχωρεί το εργοστάσιο απορριμμάτων στη Σητεία

9:04 μ.μ. - Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
09:01 μ.μ. - Παρ, 24/04/2020
Image: Με 20 εκ. ευρώ προχωρεί το εργοστάσιο απορριμμάτων στη Σητεία

Για «έργο πολιτισμού», έκανε λόγο ο Δήμαρχος Σητείας.

Την έγκριση του έργου του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στη Σητεία προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο Σητείας Γεώργιο Ζερβάκη και τον Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ, Δήμαρχο Αρχανών – Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη. 

Ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για την διαχρονική συνεργασία με όλες τις ηγεσίες του ΕΣΔΑΚ και των ΦΟΣΔΑ στα σημαντικά έργα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων που ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 150 εκατομμύρια και με τα οποία η Κρήτη επιλύει οριστικά για τα επόμενα 25 χρόνια το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

«Από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή είχαμε βάλει στόχο να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης στερεών αποβλήτων που είχαμε κάνει με την αείμνηστη Βιργινία Μανασάκη και  συνέχισαν οι επόμενοι συνεργάτες. Το 2013 λοιπόν δηλώσαμε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου ότι τα έργα τα οποία είναι προς ένταξη θα γίνουν με δημόσια χρηματοδότηση 100%. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι εγκρίθηκε και το εργοστάσιο της Σητείας με προϋπολογισμό 20 εκατομμυρίων. Έτσι, μετά την ένταξη των έργων των Χανίων, του Ρεθύμνου στο Αμάρι, της Χερσονήσου, των Αρχανών, της Ιεράπετρας και της Σητείας, απομένει μόνο εκείνο του Ηρακλείου, το οποίο θα ενταχθεί και αυτό μέχρι το Μάρτη, για να ολοκληρωθούν οι υποδομές του σχεδιασμού μας και όπως είχαμε πει, με δημόσια χρηματοδότηση», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως με την ολοκλήρωση και των έργων των βιολογικών καθαρισμών «μέσα στην επόμενη τριετία θα κλείσουν όλα τα σημαντικά περιβαλλοντικά έργα διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων. Άρα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Κρήτης θα είναι σημαντικό», σημείωσε.

Για «έργο πολιτισμού», έκανε λόγο ο Δήμαρχος Σητείας. «Πολύ σημαντικό έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα για την περιοχή και ευχαριστούμε παρά πολύ για την ωρίμανση του και θεωρούμε πως σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο», ανέφερε ο κ. Ζερβάκης, ενώ για την σημασία της εξέλιξης του Περιφερειακού Σχεδιασμού μίλησε και ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ. Ο κ. Κοκοσάλης υπογράμμισε πως η ολοκλήρωσή του, αποτελεί μείζονος σημασίας έργο για όλη την Κρήτη.