Με αυξημένη πληρότητα αναχωρούν τα πλοία – Η νέα απόφαση

8:03 π.μ. - Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
08:08 π.μ. - Δευ, 03/03/2020
Image: Με αυξημένη πληρότητα αναχωρούν τα πλοία – Η νέα απόφαση

Συνεχίζεται η αναχώρηση του κόσμου για τις καλοκαιρινές διακοπές

Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τα πλοία αναχωρούν από τον Πειραιά το ένα μετά το άλλο, με αυξημένη πληρότητα, καθώς έπειτα από χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης η πληρότητα αυξήθηκε στο 80% για τα πλοία χωρίς καμπίνες -από το 60% που ήταν- και 85% (από 65%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Σε ισχύ παραμένει το μέτρο για την τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου. Τις καμπίνες μπορούν να χρησιμοποιούν έως τέσσερα άτομα, αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία με τον συνοδό τους.

Το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων ενώ εντατικοί είναι οι έλεγχοι στα περισσότερα λιμάνια για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. 

hxonews

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση.

Επιπλέον, θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

in.gr