Με δάκρυα στα μάτια η Κρήτη αποχαιρέτισε τον Ευγένιο Γκέραρντ (Photos)

5:56 μ.μ. - Κυριακή, 1 Απριλίου 2018
05:04 μ.μ. - Κυρ, 01/56/2018
Image: Με δάκρυα στα μάτια η Κρήτη αποχαιρέτισε τον Ευγένιο Γκέραρντ (Photos)

Στην εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα στην αγαπημένη του Ελιά, θα αναπαύεται πλέον ο Ευγένιος Γκέραρντ

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε παρουσία πλήθους κόσμου στην εκκλησία για το τελευταίο »αντίο» στον σπουδαίο Ολλανδό προπονητή.
 
Από τις 12.00 το μεσημέρι η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, ενώ πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο “αντίο”. Τη σωρό μετέφεραν ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο Μανώλης Δερμιτζάκης, ο Μύρων Σηφάκης, ο Μανώλης Πατεμτζής και τα παιδιά της συζύγου του Κατερίνας, Μάνος και Μηνάς Παπαδάκης.
 
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης με δήλωση του στην επίσημη σελίδα του συλλόγου ανέφερε τα παρακάτω για τον χαμό του Ευγένιου Γκέραρντ:
 
«Τον Ευγένιο Γκέραρντ, τον έζησα σαν φίλαθλος της ομάδας και όχι σαν παράγοντας.Είναι για το σύλλογο μας, ένα γύρισμα σελίδας, ο χαμός του. Το οποίο μάλιστα συνδυάζεται με μια δύσκολη στιγμή, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο σύλλογος.Ο Γκέραρντ υπήρξε ένας προπονητής σύμβολο, που ήταν πολλά χρόνια μπροστά.Είχε βέβαια τα εργαλεία για να δουλέψει, όπως τις συνθήκες, αλλά και τους παίκτες, ωστόσο είχε και την προσωπικότητα, αλλά και γνώση για να διαχειριστεί όλα αυτά σωστά.Ο σύλλογος μας του οφείλει πολλά και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.Συλλυπητήρια στην οικογένεια του».
 
Διάχυτη η συγκίνηση από παίκτες – προπονητές και φίλους του »Μίστερ». H βροχή και οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επηρέασαν την μεγάλη προσέλευση κόσμου στην Ελιά για το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του ΟΦΗ. Λίγο πριν της 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία με τον Ευγένιο Γκέραρντ να μεταφέρεται πλέον στην τελευταία του »κατοικία».
 
Tο τελευταίο »αντίο» της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 με την παρακάτω έντονη φωτογραφία:

 
Παρόντες και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός, ο δήμαρχος Χερσονήσου Γ. Μαστοράκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης κ.α

 
Πηγή: cretalive.gr, photos:image services