Με διαμαρτυρίες η υποδοχή του Υπουργού Υγείας στο Ηράκλειο

11:35 π.μ. - Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023
11:10 π.μ. - Δευ, 16/35/2023
Image: Με διαμαρτυρίες η υποδοχή του Υπουργού Υγείας στο Ηράκλειο

Πανό διαμαρτυρίας κατά την υποδοχή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη - Από τις 9 το πρωί έχει συναντήσεις με στελέχη του Βενιζελείου ο Υπουργός Υγείας - Δείτε βίντεο

"Θερμή", όπως άλλωστε είχαν προαναγγείλει, είναι η υποδοχή που επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, στον Υπουργό Υγείας, Μιχ. Χρυσοχοϊδη ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο Ηράκλειο και συμμετέχει σε ευρεία σύσκεψη στη ΔΥΠΕ Κρήτης.

Οι εργαζόμενοι μπήκαν στους διαδρόμους της ΔΥΠΕ και φώναξαν συνθήματα όπως "Δώστε λεφτά στην υγεία, οι ασθενείς δεν είναι πελατεία".

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ιστορικό νοσοκομείο της πόλης και γενικότερα η δημόσια υγεία στην Κρήτη.

hxonews

Η παρουσία της αστυνομίας ενόχλησε τους διαμαρτυρόμενους ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλλης ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό καθώς ο αντίκτυπος, όπως είπε, της υπολειτουργίας του Βενιζελείου στη λειτουργία του ΠΑΓΝΗ είναι άμεσος. Ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Ο Υπουργός έχει, από τις 9 το πρωί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνάντηση με την τριμερή Επιτροπή των εργαζομένων που έχει συγκροτηθεί στο Βενιζέλειο και στη συνέχεια θα έχει επαφές και με άλλους εκπροσώπους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στο μεταξύ, οι υγειονομικοί φορείς, αλλά και πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς, σωματεία και απλοί πολίτες ετοιμάζονται για τη μεγάλη κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στο Ηράκλειο.

Έξω από τα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης συγκεντρώθηκαν και συνταξιούχοι του Ηρακλείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην υποβάθμιση του ΕΣΥ:

Η μεγάλη πορεία γίνεται με αίτημα την άμεση "θεραπεία" των παθογενειών στο ΕΣΥ και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας της Κρήτης.

cretalive.gr