Με εισαγγελική «βούλα» η αναστολή των κατεδαφίσεων για 4 παραλιακά καταστήματα της Ιεράπετρας

3:36 μ.μ. - Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024
03:03 μ.μ. - Παρ, 01/36/2024
Image: Με εισαγγελική «βούλα» η αναστολή των κατεδαφίσεων για 4 παραλιακά καταστήματα της Ιεράπετρας

Η δικηγόρος κ Μαρίνα Αθάνατου είχε αναλάβει τις υποθέσεις

Πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας η άτυπη, σιωπηλή  αναστολή στις προγραμματισμένες κατεδαφίσεις του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας και όλοι αναρωτηθήκαμε αν πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι  αφού δεν υπάρχει κάποιο επίσημο  έγγραφο .

Υπενθυμίζουμε πως αρκετοί επιχειρηματίες είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη για να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να αναιρεθούν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Δεν είναι λίγες οι υποθέσεις οι οποίες είχαν απορριφθεί καθώς το δικαστήριο είχε κριθεί αναρμόδιο για να εκδικάσει τέτοιου είδους υποθέσεις.

Σήμερα η δικηγόρος κ. Μαρίνα Αθανάτου, μας ενημέρωσε πως το Δικαστήριο έκανε δεκτή την εκδίκαση 4 υποθέσεων που αφορούν ασφαλιστικά μέτρα κατά των πρωτοκόλλων κατεδάφισης.

Συγκεκριμένα η κ Αθάνατου μας ανακοίνωσε πως :

Την 1η Μαρτίου 2024 εξεδόθησαν από το μονομελές πρωτοδικείο Λασιθίου προσωρινές διαταγές του δικάσαντος κ Πρόεδρου πρωτοδικών με τις οποίες έγινε δεκτό το αίτημα μας για την ρύθμιση της κατάστασης και διατάσσεται η αναστολή εκτελέσεων των πρωτοκόλλων των αιτούντων τεσσάρων καταστηματαρχών μέχρι την συζήτηση των αιτήσεων και υπό τον όρο συζήτησης αυτών

Νεάπολη 1-3 -2024

Η πληρεξούσιος δικηγόρος

Μαρίνα Αθανάτου