Με ελπίδα για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ετοιμάζονται οι Ξενοδόχοι της Ιεράπετρας

12:28 μ.μ. - Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021
12:05 μ.μ. - Παρ, 07/28/2021
Image: Με ελπίδα για  κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ετοιμάζονται οι Ξενοδόχοι της Ιεράπετρας

Ανησυχία για τη νέα τουριστική σαιζόν – Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης Γιώργος Βαρδάκης στον Ηχώ 99,8

Με έκδηλη αγωνία και ανησυχία για το πως θα κυλήσει φέτος η τουριστική περίοδος οι ξενοδόχοι της Ιεράπετρας προετοιμάζονται δειλά - δειλά για το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαϊου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι η αγορά είναι γενικότερα μουδιασμένη, οι κρατήσεις είναι πολύ περιορισμένες και η ελπίδα στρέφεται στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Μεγάλο ρόλο για το πως θα εξελιχθεί η σαιζόν θα παίξει η πορεία της πανδημίας όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις χώρες από τις οποίες θα δεχθούμε επισκέπτες. Στην περιοχή μας έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες μια πιο καλή εικόνα όμως της κατάστασης θα υπάρχει το πρώτο 10 ήμερο του Ιουνίου.

Το άνοιγμα των ξενοδοχείων θα γίνει με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα με το θετικό στοιχείο φέτος να είναι αυτό της εμπειρίας από την προηγούμενη σαιζόν. Πέρυσι  η τουριστική αγορά είχε αντιδράσει άμεσα, προσαρμόστηκε στις ανάγκες, το προσωπικό εκπαιδεύτηκε με τη συμβολή της Περιφέρειας και τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Φέτος ένα επιπλέον όπλο είναι ότι οι επισκέπτες θα εισέρχονται στη χώρα μας επιδεικνύοντας έγγραφο ότι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει πρόσφατα τεστ και είναι αρνητικό. Οι χώρες από τις οποίες αναμένονται τουρίστες φέτος στην περιοχή μας είναι οι παραδοσιακές Γερμανία και Γαλλία, καθώς επίσης και από την Πολωνία. Πτωτικά αναμένεται να κινηθεί η αγορά από Σκανδιναβικές χώρες δεδομένου ότι το αεροδρόμιο Σητείας δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αεροπορικών εταιριών. Όσοι έρθουν από τις χώρες αυτές  θα έρθουν μέσω του Ηρακλείου.

Αναφορικά με τον εσωτερικό τουρισμό στη χώρα μας είναι ένα σημαντικό μεν αλλά πολύ μικρό δε  ποσοστό για την τουριστική αγορά. Από την πανδημία πάντως σε τοπικό επίπεδο η Ιεράπετρα αποτέλεσε τόπος προορισμού για πολλούς Κρητικούς και όχι μόνο και εκτιμάται ότι αυτό θα ισχύσει και φέτος,

Όλα τα παραπάνω ισχύουν τη δεδομένη στιγμή που μιλάμε. Ακόμα και αύριο ή τις επόμενες ημέρες τα δεδομένα μπορεί να είναι διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία μας. Πρέπει όλοι να προσέχουμε , να τηρούμε τα μέτρα και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά , δεδομένου πάντα των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε ,  κατέληξε ο κ. Βαρδάκης.