Με εργολαβία τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ Κρήτης θα μαζεύουν τα νάιλον θερμοκηπίων στην Ιεράπετρα

9:32 π.μ. - Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020
09:04 π.μ. - Πέμ, 30/32/2020
Image: Με εργολαβία τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ Κρήτης θα μαζεύουν τα νάιλον θερμοκηπίων στην Ιεράπετρα

Οι παραγωγοί να πηγαίνουν τα φυτικά υπολείμματα στους αδειοδοτημένους χώρους τονίζει η αντιδήμαρχος Μ. Ρουμελιωτάκη

Από την Παρασκευή 1η Μαϊου μπαίνουμε σε αντιπυρική περίοδο οπότε απαγορεύεται η καύση στην ύπαιθρο. Η αντιδήμαρχος Ιεράπετρας , υπεύθυνη για την πολιτική προστασία κα Μαρία Ρουμελιωτάκη μιλώντας στον Ηχώ 99,8 προέτρεψε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην ανάβουν φωτιά και να μην δημιουργούν ανεξέλεγκτες χωματερές γιατί μολύνεται το περιβάλλον και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος. Ως υπηρεσία θα παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται. Τόνισε ότι υπάρχουν αδειοδοτημένοι χώροι για τη ρίψη των φυτικών υπολειμμάτων. Ενώ για τα νάιλον θερμοκηπίου, απολύμανσης και οροφής, όπως είπε θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για την περισυλλογή τους μέσω εργολαβίας από την εταιρία Πλαστικά Κρήτης.

Στη συνέχεια η κα αντιδήμαρχος προέτρεψε τους πολίτες να προσέχουν πως πετούν τα απορρίμματά τους στους κάδους και ιδιαίτερα τα είδη ατομικής προστασίας μάσκες και γάντια που είναι αυξημένη η χρήση τους λόγω κορωνοϊού και υπενθύμισε ότι τα είδη αυτά δεν τα πετάμε στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης. Κλείνοντας είπε ότι αναμένεται να βγει η προκήρυξη για κάλυψη θέσεων στον δήμο περίπου 75 άτομα από τις οποίες οι 20 θα αφορούν την υπηρεσία καθαριότητας.

Η κα Ρουμελιωτάκη αναφέρθηκε και στην προετοιμασία των σχολείων για την επιστροφή των μαθητών. Είναι σε ετοιμότητα εάν χρειαστεί να γίνει απολύμανση. ωστόσο αφού ήταν κλειστά τόσο καιρό δίνεται έμφαση στην τακτική καθαριότητα. Οι δε καθαρίστριες είναι ενήμερες και θα πράξουν ανάλογα με τις οδηγίες που δίνονται. Παράλληλα θα υπάρξει μέριμνα και για τα αντισηπτικά.