Με γεμάτη ατζέντα ο Υπουργός Τουρισμού σήμερα στην Κρήτη

7:17 π.μ. - Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021
07:07 π.μ. - Πέμ, 22/17/2021
Image: Με γεμάτη ατζέντα ο Υπουργός Τουρισμού σήμερα στην Κρήτη

Οι επαφές του με... φόντο την επέλαση της μετάλλαξης στο νησί και την αύξηση των κρουσμάτων στο νησί

Επίσκεψη στη «ναυαρχίδα» του τουρισμού, στην Κρήτη, πραγματοποιεί σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, όπου αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και με επικεφαλής τουριστικών φορέων του νομού με… φόντο την επέλαση της μετάλλαξης στο νησί και την αύξηση των κρουσμάτων που έχουν εκτοξευθεί στην Κρήτη, την ώρα που οι συζητήσεις για ακόμα πιο αυστηρά μέτρα σε περιοχές του νησιού (μεταξύ αυτών το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο), να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Οι συναντήσεις

Οι συναντήσεις του υπουργού ξεκινούν στις 9.00 το πρωί στη Λότζια όπου θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Επόμενος σταθμός του κ. Θεοχάρη η Περιφέρεια Κρήτης όπου στις 10.00 το πρωί υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ στις 10.30 θα ακολουθήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων του νομού.

Μετά τις 12.30 το μεσημέρι θα μεταβεί στις Γούρνες, στο Δημαρχείο Χερσονήσου, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Γιάννη Σέγκο.

Επίσης κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη, ο Υπουργός Τουρισμού θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ του νησιού.

Η επίσκεψη Θεοχάρη γίνεται σε μια στιγμή που οι αντιδράσεις είναι εντονες, σε σχέση με τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες για επερχόμενο lockdown – τύπου Μυκόνου – στην Κρήτη.

Τι λένε οι τουριστικοί φορείς για τα σενάρια lockdown τύπου Μυκόνου στην Κρήτη

«Τελευταία το λέω πολύ συχνά σε όλους τους αρμόδιους. Δεν χρειάζονται επιπόλαιες και αψυχολόγητες ενέργειες. Πρέπει όλοι να καταλάβουνε ότι η Κρήτη δεν είναι Μύκονος. Αν βαράνε τη ναυαρχίδα του τουρισμού, θα βουλιάξει όλος ο στόλος», υπογράμμισε σχετικά ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης.

Μάλιστα, ο κ. Βλατάκης τονίζει πως οι αρμόδιοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα νούμερα των τεστ και των κρουσμάτων βάσει του πληθυσμού που έχει αυτή τη στιγμή η Κρήτη, κι όχι τον χειμώνα.

«Θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι ο πληθυσμός της Κρήτης δεν είναι αυτός του χειμώνα αλλά του καλοκαιριού που έχει τουλάχιστον 200.000 παραπάνω άτομα που κι αυτοί κάνουν τεστ. Μέσα στα κρούσματα είναι και οι επισκέπτες. Το Rt λοιπόν πρέπει να βγαίνει ανάλογα», τόνισε σχετικά ο κ. Βλατάκης ενώ πρόσθεσε πως από τη στιγμή που δεν επιβαρύνεται το σύστημα υγείας δεν δικαιολογείται το «κοκκίνισμα» του νησιού. «Χρειάζεται βέβαια προσοχή απ’ όλους και να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί», κατέληξε ο κ. Βλατάκης.

Βλατάκης – Χαλκιαδάκης: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ξενοδοχεία καραντίνας

Εν τω μεταξύ, διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τα ξενοδοχεία καραντίνας έδωσαν στο cretapost οι αρμόδιοι τουριστικοί φορείς.

«Δεν έχουμε θέμα με τα ξενοδοχεία καραντίνας. Δεν ξέρω ποιος έβγαλε αυτό το θέμα. Είναι ψέματα. Ήρθα σε επικοινωνία με όλες τις Ενώσεις στην Κρήτη. Τα ξενοδοχεία καραντίνας έχουν κρεβάτια», τόνισε μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Νίκος Χαλκιαδάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Μιχάλη Βλατάκη ο οποίος ανέφερε: «Δεν έχουν φουλάρει, έχουμε ακόμα δυνατότητα. Το ένα είναι στο 30%, το άλλο στο 60% και έχουμε ακόμα stand by 40 δωμάτια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε».

cretapost.gr