Με καλή βροχή μας αποχαιρετά η "Αυγή" - Ανοιχτοί οι δρόμοι στο Λασίθι

10:32 π.μ. - Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024
10:01 π.μ. - Τετ, 31/32/2024
Image: Με καλή βροχή μας αποχαιρετά η "Αυγή" - Ανοιχτοί οι δρόμοι στο Λασίθι

Ο Γ. Ανδρουλάκης, Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Με την τελευταία μέρα της κακοκαιρίας «Αυγή» να φαίνεται να είναι σήμερα, φιλοξενήθηκε και μας μίλησε ο κ. Ανδρουλάκης, αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, στον Ηχώ 99,8 για το εάν προέκυψαν προβλήματα στο νομό Λασιθίου.

«Η κακοκαιρία «Αυγή» δεν είχε τόσο έντονα φαινόμενα όσο είχαν προβλεφθεί», οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί στο σύνολο του οδικού δικτύου στο Λασίθι. «Αποτελεί προτεραιότητά μας να παραμείνει ανοιχτό το πρωτεύον και το δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο για να μπορούν οι πολίτες να μετακινηθούν έστω και με αλυσίδες.»

Ιδιαίτερη επισήμανση έκανε ο κ. Ανδρουλάκης για τον φόβο δημιουργίας παγετού στο ορεινό και ημιορεινού δικτύου της βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Μέχρι στιγμής υπάρχει αρκετό χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου. Η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί στο Οροπέδιο του Καθαρού καθώς το χιόνι έχει φτάσει στα 15-20 εκατοστά. Γι’ αυτό βγήκε χθες το βράδυ ανακοίνωση, από την αντιπεριφέρεια, με σύσταση για την χρήση αντιολισθητικών στα οχήματα που κυκλοφορούν στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού στα σημεία που απαιτούνται.

Στον Δήμο Σητείας δεν παρατηρήθηκαν χιονοπτώσεις, ωστόσο είχαν δοθεί μεγάλες ποσότητες αλατιού στις κοινότητες σε περίπτωση που τις χρειαστούν. Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαριστεί όλους τους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου καθώς ήταν σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και έκαναν παρεμβάσεις όπου κρίθηκε απαραίτητο. Υπάρχει πρόνοια και για τον ΒΟΑΚ αν χρειαστεί να παρέμβει το προσωπικό για να απομακρύνει το χιόνι.