Με κάθε λαμπρότητα η εορτή των Χριστουγέννων

3:44 μ.μ. - Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018
03:12 μ.μ. - Τετ, 26/44/2018
Image: Με κάθε λαμπρότητα η εορτή των Χριστουγέννων

Με κάθε λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

Ανήμερα της εορτής, Tρίτη 25 Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

1

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η καθιερωμένη Ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβ. κ. Κυρίλλου για την εορτή των Χριστουγέννων, ο οποίος στο τέλος ευχήθηκε να «αντλήσουμε έμπνευση, πίστη, αντοχή και ελπίδα για την υπέρβαση των δοκιμασιών και των προσωπικών και κοινωνικών αδιεξόδων μας από τον νηπιάσαντα Κύριο μας Ιησού Χριστό, που μπορεί να τα μεταποιήσει όλα σε ευκαιρίες πνευματικής ωριμότητας και σε πίστη και προσδοκία για την αιώνια ζωή».

3
 
Στη Αρχιερατκή Θεία Λειτουργία, στην οποία έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι του ναού πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζης και Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο εξ Ιεραπέτρας συνταξ. Ιερεύς πρωτ. Νικόλαος Ελευθεράκης, παρέστη πλήθος πιστών, εκ των οποίων οι περισσότεροι κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, ο οποίος στο τέλος μοίρασε σε όλο το εκκλησίασμα το αντίδωρο μαζί με τις Αρχιερατικές του ευχές.

4
 
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλ.Νταραράς, ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κ. Εμμ. Γεωργαλάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Διοικητής του Α.Τ. Ιεράπετρας κ. Κωνσταντίνος Τζαγκαράκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Γιάννης Παπαδάκης, εκπρόσωποι Φορέων κ.α.
 
πηγή ierapitnissitias.blogspot.com