Με μια αναισθησιολόγο δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

1:01 μ.μ. - Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023
01:07 μ.μ. - Τετ, 19/01/2023
Image: Με μια αναισθησιολόγο δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Η ταλαιπωρία μιας ασθενούς- Τι περιγράφει στον Ηχώ 99,8 ο Παναγιώτης Μπαλοθιάρης

Την ανάγκη στελέχωσης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με επαρκή προσωπικό ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα, επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Παναγιώτης Μπαλοθιάρης με αφορμή ένα περιστατικό υγείας που αντιμετώπισε συγγενικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, η μητέρα μου μετά από ατύχημα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπως και έγινε. Διαγνώστηκε με κάταγμα στο ισχίο και πρέπει να κάνει εγχείρηση. Η ασθενής παρέμεινε επάνω στο φορείο για 6 ώρες μέχρι να γίνει συνεννόηση τι μέλλει γενέσθαι.. Μιας και η  μια αναισθησιολόγος του νοσοκομείου παίρνει άδεια και το νοσοκομείο Ιεράπετρας  μένει χωρίς αναισθησιολόγο, εξηγεί και προσθέτει. Εξεταζόταν λοιπόν το ενδεχόμενο μεταφοράς της ασθενούς στον Άγιο Νικόλαο. Ενημερωθήκαμε στην πορεία ότι το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν δέχεται το περιστατικό.

Προσωπικά επικοινώνησα με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου ο οποίος φαίνεται πως ήταν ενήμερος και τελικά η λύση που δόθηκε ήταν η μεταφορά της ασθενούς στο Νοσοκομείο Σητείας και να γίνει εκεί η εγχείρηση.

Ο κ. Μπαλοθιάρης, αντιμετωπίζοντας και ο ίδιος κάποιο πρόβλημα υγείας, επεσήμανε στη συνέχεια ότι το όλο θέμα έγκειται στο γιατί να μην λειτουργεί σωστά το Νοσοκομείο Ιεράπετρας με συνέπεια την ταλαιπωρία του εκάστοτε ασθενή αλλά και του συνοδού του που θα πρέπει να αφήσει τις δουλειές του, την οικογένειά του και να παραμείνει σε  νοσοκομείο άλλης περιοχής ή να πηγαινοέρχεται τόσα χιλιόμετρα, για να βοηθά τον ασθενή.

Τίθεται δε το ερώτημα γιατί δεν έγινε δεκτό το περιστατικό στον Άγιο Νικόλαο αλλά και γιατί ενώ το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έχει πέντε αναισθησιολόγους, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο κ. Μπαλοθιάρης, δεν έρχεται κάποιος στην Ιεράπετρα να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου. «Οι γιατροί του νοσοκομείου μας κάνουν με ζήλο τη δουλειά τους στο νοσοκομείο μας όμως πρέπει να στελεχωθεί με επαρκές προσωπικό. Όλο αυτό είναι και εις βάρος του νοσοκομείου», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλοθιάρης. 

Ακούστε εδώ αναλυτικά